Проектите за нова бронирана машина и изтребителите влизат в дневния

...
Проектите за нова бронирана машина и изтребителите влизат в дневния
Коментари Харесай

Проектите за модернизация на армията влизат в дневния ред на МС другата седмица


Проектите за нова бронирана машина и изтребителите влизат в дневния ред на Министерски съвет. Тази не, само че идната сряда - 9 май.

Това съобщи на брифинг вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Каракачанов изясни, че сутринта е имало среща при премиера Борисов по отношение на двата плана за рационализация на българската войска, последвана от среща в Министерство на финансите.

Единият план е на стойност 1,220 милиарда лева, а другият е 1,5 милиарда лева „ По отношение на изтребителите направихме смяна. В предходния план, който беше гласуван за 2016 година, се говореше за 8 самолета. Ние сме записали в новия план най-малко 8 самолета. Има алтернатива в договарянията те да са 8-9-10 ”, сподели военният министър.

Основната ни упоритост е да снабдим българската авиация с нови изтребители, с цел да може да изпълняваме главните си задължения, сподели още Каракачанов.

Наред с това, споделям го за следващ път, ще продължим да поддържаме и съществуващата авиационна техника. Към момента имаме контракт без медиатори с „ РСК МиГ ” за поддръжка на МиГ-овете. Хеликоптерите Ми-17 – сега имаме един подобен хеликоптер, с който участваме в погасяването на пожари с изключение на у нас, а и на териториите на прилежащи страни, нашата упоритост е да вдигнем още един подобен хеликоптер.

Кугърите са различен проблем, означи Каракачанов. Ще забележим дали можем най-малко два от тях да нареждаме за медицински цели. Единият ще е на разлагане в Северна, другият в Южна България.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР