Проектите за инвестиционен разход за Придобиване и поддръжка на основна

...
Проектите за инвестиционен разход за Придобиване и поддръжка на основна
Коментари Харесай

Започват процедурите за реализация на модернизационните проекти за Сухопътните войски и ВВС


Проектите за капиталов разход за „ Придобиване и поддръжка на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “ и за „ Придобиване на нов вид военен аероплан “ бяха прегледани на съвещание на Съвета по защита.

След разискването министърът на защитата Красимир Каракачанов взе решение да започва процедурата за представянето на плановете за разглеждане в Министерския съвет и за приемането им от Народното събрание, оповестиха от Министерството на защитата.

С това се извърши желанието на управителния състав на Министерството на защитата да се даде ход на модернизационните планове за Сухопътните войски и Военновъздушните сили при започване на април 2018 година

Главната цел на плана за „ Придобиване и поддръжка на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “ е да се изградят модерни, съвместими със съдружниците от НАТО и Европейски Съюз, качества на Сухопътните ни войски за осъществяване на интервенции по гарантиране на националния суверенитет и самостоятелност. Втората не по-малка по значителност цел е да се построи народен промишлен потенциал за поддръжка на виталния цикъл на добитите техника и въоръжение.

Проектът за придобиване на съществена бойна техника за Сухопътните войски включва придобиването на бойна и специфична техника, в допълнение съоръжение и образование на личния състав, който ще експлоатира техниката. С неговата реализация се планува придобиване на 150 броя бойна и специфична техника за три батальонни бойни групи, на системи и в допълнение съоръжение.

Времевият период за реализацията на плана за придобиване и поддръжка на главната бойна техника обгръща 12 години. Прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 220 милиона лв. (без Данък добавена стойност, мита, налози и други държавни вземания и финансови тежести, налагани от Република България). От тези средства за придобиването на 150 единици бойна и специфична техника са избрани 1 милиард и 20 милиона лв., а за придобиване на системи и в допълнение съоръжение – 200 милиона лева

Една от главните цели на плана за капиталов разход за „ Придобиване на нов вид военен аероплан “ е реализиране на качества за обезпечаване на въздушния суверенитет на Република България в Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО. Проектът планува придобиването на 16 броя самолети на два стадия по осем самолета. Първите самолети следва да бъдат доставени до две години от подписване на контракта.

През първия стадий, който е финансово обезпечен с 1 милиард и 500 милиона лева (без Данък добавена стойност, мита, налози и други държавни вземания и финансови тежести, налагани от Република България) е планувано да се придобият не по-малко от 8 броя бойни самолети. С тези средства се планува придобиването на летателните апарати, средствата за наземно обслужване, средствата за образование, образованието на състава, първичната интегрирана логистична поддръжка (за интервал от 3 години) и въоръжението. Реалните параметри на придобиваните отбранителни артикули по този план ще станат известни след изпращане на запитванията за даване на оферти до избраните страни и приемане на техните отговори.

На основата на коопериране в този план за капиталов разход също се планува създаване на качества от българската промишленост и Военновъздушни сили за логистично обезпечаване на бойните самолети и съоръжение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР