Проектът за реконструкцията на централния площад Жеравица в Монтана ще

...
Проектът за реконструкцията на централния площад Жеравица в Монтана ще
Коментари Харесай

Ремонтът на централния площад в Монтана започва след Великден

Проектът за реконструкцията на централния площад „ Жеравица ” в Монтана ще бъде изпълняван на няколко стадия, заяви кметът Златко Живков на постоянния си петъчен брифинг.

Първата зона на строителство ще бъде затворена след Великденските празници. В края на април ще започва и главният ремонт на улици след замяна на подземните връзки. Приключва настоящия ремонт – изкърпване на разрушена настилка и преасфалтиране на паркинги. Вече е подготвен най-големият от тези обекти – паркинга на ж-п гарата. Стойността на инвестицията е 323 хиляди лв.. Паркингът е с 80 паркоместа  и ще бъде  част от синята зона в града.

Изтичат последните две седмици, в които хората могат да си платят локалните налози и такси с 5-процентна отстъпка, напомни Живков. Той още веднъж благодари на хората за съпричастността. Строителната стратегия на община Монтана възлиза на близо 9 милиона лв. и осъществяването и зависи от локалните доходи. Работи се в условия на непрестанно изменящи се цени на енергоносители и строителни материали. Това е проблем и за европейските планове, които са планувани преди повече от година при напълно други цени на пазара. Живков е получил увещание за актуализация на средствата по програмата за локално развиване на Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство. Чрез нея в Монтана се построява юношески център.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР