Проектът за наредба на Столичната община, който стана популярен с

...
Проектът за наредба на Столичната община, който стана популярен с
Коментари Харесай

Утре ще се обсъжда проектът за наредба, който предвижда "глоби за пиенето на алкохол в парковете"

Проектът за разпоредба на Столичната община, който стана известен с санкциите за нарушение на публичния ред при приложимост на алкохол, ще бъде разискван с жители 11:30 часа на следващия ден в постройката на общината.

Проектът на Наредбата за публичния ред бе качена на уеб страницата на Столичния общински съвет на 28 септември, като от тази дата в период от един месец жителите на столицата могат да изпращат своите отзиви и мнения. В средата на октомври кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че е значимо да се разиска кой и по какъв начин ще управлява използването на възбраните, в случай че наредбата бъде призната.

В документа са планувани доста оферти за забрани, засягащи публичните здания и пространства, само че най-голяма известност доби санкцията от 100 до 300 за пиянство на алкохол по улици, тротоари, площади, градинки и паркове, което води до нарушение на публичния ред . Недоволните от това предложение биха били наранени и от възбраната за разбъркване на парковата мебел - пейки, кофи за отпадък, табели, която също се планува в плана.

В постройките с режим на етажна благосъстоятелност се не разрешават " шумни увеселения " от 22 до 08:00 часа и осъществяването на търговски и промишлени действия след 22 часа. Предвижда се и възбрана за фойерверките в същия часови диапазон.

В проектонаредбата се оферират и забрани за строителни действия по градежи в почивните дни, изгарянето на гуми, кабели и пластмаси , " складирането " на дърва и строителни материали на общински площи за повече от 24 часа без позволение, " къпането " в общински водоеми без единодушието на " стопанисващите ги субекти ", както и късането на некролози.

Следващото разискване ще се организира на 26 октомври от 16:30, като по-късно планът ще бъде гледан в комисиите на общинския съвет, който пък ще би трябвало да го одобри или отхвърли с гласоподаване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР