Проектът за хидровъзела Цанков камък“ е престъпно поведение спрямо българския

...
Проектът за хидровъзела Цанков камък“ е престъпно поведение спрямо българския
Коментари Харесай

Александър Ненков: „Цанков камък“ е престъпно поведение спрямо българския данъкоплатец

Проектът за хидровъзела „ Цанков камък “ е незаконно държание по отношение на българския поданик. От него няма никакъв стопански резултат, а страната е вложила към този момент 1.5 милиарда лв.. Това сподели Александър Ненков, парламентарен секретар на ГЕРБ, представен от Фокус. „ Поводът за сезирането на Главния прокурор Сотир Цацаров е, че седем години след влизането в употреба, този план стартира да дава своите недостатъци. Проблем има с техническото осъществяване, водата, която се задържа, има пропукване и предстои на ремонтни действия. В планове като „ Цанков камък “ и АЕЦ „ Белене “ са заровени милиарди, доста пари на данъкоплатеца, от които няма никакъв стопански резултат. Това е безхаберно, незаконно държание “, разяснява още Ненков.

По думите му резултатът за енергийната система от „ Цанков камък “ е съвсем нулев. „ Приходите от него са 15 милиона на година. Сами сметнете след какъв брой години ще се възвърнат тези големи вложения и по кое време ще се върнат 15-те милиарда. Този план не създава тази електрическа енергия, която е била планувана. Аз не споделям, че такива планове не би трябвало да се вършат, само че методът, по който е направен планът, по който е финансиран, и методът, по който са изтекли тези пари, е незаконното държание. Не разясня дали би трябвало или не да има подобен хидровъзел, само че е реалност, че енергийната система не разчита на този план “, сподели Ненков.

Той добави, че от ГЕРБ ще разчитат на НЕК и на Министерство на енергетиката, на предприятието „ Язовири и каскади “ и ще изискат от тях нужните документи. „ Този план е с първична цена 440 милиона, оскъпява се след това на 1 милиард, имаме път, който коства 40 милиона по план, и се оскъпява на 110 милиона за 10 километра. Цялото това коства близо 1.5 милиарда. Има съществени подозрения за корупционни покупко-продажби “, сподели още Александър Ненков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР