Проектът за Градска железница в Русе се коментира в публичното

...
Проектът за Градска железница в Русе се коментира в публичното
Коментари Харесай

Проектът за градска железница в Русе ще се реализира на шест етапа

Проектът за Градска железница в Русе се разяснява в общественото пространство от години, само че в този момент излиза още веднъж на дневен ред

Проектът за Градска железница в Русе се разяснява в общественото пространство от години, само че преди месец самодейността на Сдружението на някогашните регионални шефове получи поддръжката и на министъра на превоза и известията Николай Събев, който беше на посещаване в Русе през днешния ден.

„ С вложенията в Градска железница и в спирки, които да дават отговор на стандартите за европейска подвижност, Русе може да стане част от един обещаващ конгломерат Букурещ-Варна-Русе и Горна Оряховица. Въпросът не е дали да го вършим, а по какъв начин да го създадем най-добре и най-бързо. “, съобщи министърът и разгласи, че планът има голям капацитет и също по този начин е предпочитан за Министерството на превоза и известията. Проектът за логистичен терминал в Индустриална зона към този момент е подготвен, а част от вагонния парк за градски влакове, който е в Плана за възобновяване и резистентност ще бъде очакван за Русе.

На работна среща заместител регионалният шеф Людмил Христов показа презентация, в която в детайли бяха разказани прединвестиционните изследвания за създаване на железница, свързваща централната градска част с региона на Източна и Западна промишлени зони, Безмитна зона и Индустриален парк в гр. Русе, гр. Мартен и други обитаеми места. Железницата ще бъде построена на шест стадия като първият ще свързва Русе с Мартен през КТМ, а финалната точка на шестия стадий е летището в Отопени, Букурещ.

„ Освен, че ще облекчи доста трафика в града и ще улесни работещите в този периметър реализирането на плана е в цялостен унисон със уговорката на Европейския съюз към климатична индиферентност до 2050 година. Едно от главните му прерогативи е фактът, че ще бъде употребена към този момент съществуващата инфраструктура, която ще бъде напълно оправдана, и ще остане единствено към километър железопътна линия за създаване. Ще се веселя планът да се осъществя, с цел да може Русе да резервира славата си на град на първите неща! “ сподели регионалният шеф Людмил Христов.

В рамките на месец ще бъде открита процедурата за избор на строител и съветник на Интермодален терминал – Русе, инвестицията ще бъде на стойност 53 милиона лв., стана ясно още от срещата. Това разгласи генералния шеф на Държавно Предприятие „ Национална компания железопътна инфраструктура “ инж. Златин Крумов. Изготвен е работния проект и е издадено позволение за градеж на спирка „ Университета “. До две седмици се чака да бъде оповестена публичната поръчка за строителството ѝ, оповестиха от Областна администрация - Русе. Финансирането е обезпечено от Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР