Проектът „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин“

...
Проектът „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин“
Коментари Харесай

Конференция представи процеса в подобренията на две видински училища

Проектът „ Подобряване на положението на просветителната инфраструктура в град Видин “ се осъществя в Профилираната природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим “ I и Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “. По мотив показване напредъка на ремонтните действия бе проведена конференция, която се организира в залата на Общински съвет – Видин.
На събитието участваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник-областният шеф Лъчезар Попиванов, шефът на СУ „ Цар Симеон Велики “ Венцислав Станев, ръководителят на Училищното настоятелство на ППМГ „ Екзарх Антим “ I Лиляна Цанова, представители на фирмите-изпълнители по плана.

Огнян Ценков откри конференцията, като акцентира, че развиването на образованието постоянно е било измежду главните цели на Община Видин. “Целите, които си слагаме с реализирането на този план, е с модернизацията на просветителната инфраструктура да подобрим и качеството на образованието, и изискванията на труд, които ще бъдат в изгода както на учениците в град Видин, по този начин и на учителите “ – сподели той. Той означи, че значимите стъпки, подхванати през миналата 2018 година дават съществено съображение на Общината да продължава по същия път и през тази година. „ Сигурен съм, че до 2020 година учебните заведения ще бъдат със напълно нова визия, а задачите – реализирани “ – съобщи кметът.

Заместник-кметът инж. Цветан Асенов, който е и началник на плана, показа резултатите от осъществените строително-монтажни действия досега в двете учебни заведения. В Профилираната природо-математическа гимназия и Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ демонтажните работи на електрическите и ВиК съоръжения са приключени на 60-70 %. В Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ е изработен изкопът на басейна, демонтиран е остарелият физкултурен салон и е почнало построяването на новия състезателен салон към учебното заведение, който ще се употребява от всички учащи се в града, както и за провеждането на разнообразни спортни събития. В ППМГ „ Екзарх Антим I “ също се построява състезателен салон, а на покрива на учебното заведение ще има тенис на корт. Инж. Асенов разгласи, че до 15 септември главната част от работата на двата обекта ще бъде финализирана и изрази убеденост, че до края на 30- месечния период всичко ще завърши по проект.

Представителите на двете образователни заведения също споделиха позитивните си усещания от осъществяването на ремонтните действия.

Проектът „ Подобряване на положението на просветителната инфраструктура в град Видин се извършва в границите на Приоритетна ос 1 " Устойчиво и интегрирано градско развиване " на Оперативна стратегия " Региони в напредък 2014-2020 “, скица за даване на безплатна финансова помощ „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 - Видин “.

Общата стойност на плана е 16 919 040.98 лева, от които 14 381 184,83 лева са безплатна финансова помощ от Европейския фонд за районно развиване и 2 537 856,15 лева се съфинансират от държавния бюджет. Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца, считано от датата на сключване на контракта на 4.10.2017 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР