Проектът на Община Велики Преслав, който получи финансовата подкрепа на

...
Проектът на Община Велики Преслав, който получи финансовата подкрепа на
Коментари Харесай

Велики Преслав ще създаде игрище с помощта на Нестле за Живей Активно!

Проектът на Община Велики Преслав , който получи финансовата поддръжка на Нестле България, на процедура е ориентиран към всички поданици, които желаят да водят деен метод на живот. Реализацията му планува в част от градския парк да бъде обособено спортно игрище и зона със спортни уреди навън. Теренът в близост ще бъде измит, изравнен и затревен на естествена основа. Игрището ще бъде оградено с подобаваща защитна мрежа и ще се инсталира изкуствено осветяване, с цел да може да се употребява и в по-късните вечерни часове. Целогодишно на терена ще могат да бъдат провеждани както самостоятелни, по този начин и проведени групови спортни занимания. Той ще бъде употребен и като място за подготовка на спортните клубове по футбол, лека атлетика и други в общината. Непосредствено до игрището ще бъде завършена зона със спортни уреди – успоредка, лостове и други Около игрището ще бъдат обособени места за фенове, които да могат да следят спортните надпревари.
В името на децата
 Витоша се причислява към Нестле за Живей Активно! на 6 март Витоша се причислява към Нестле за Живей Активно! на 6 март
Най-активният зимен ден в годината - 6 март, ще предложения всички столичани на Витоша, х. Алеко, където Нестле за Живей Активно! още веднъж ще...
Велики Преслав се включва за пръв път в самодейността Нестле за Живей Активно! през септември 2020 година с концепцията да даде опция на жителите да се включат в поредност спортни събития. Общината провежда детски рибарски шампионат край езерото Рибарника, състезателен празник в градския парк и пешеходен преход в естествен парк „ Шуменско плато “. „ Това, което ни стимулира най-силно, с цел да участваме в самодейността, бяха децата на общината. Участието в Националния конкурс сред общините ни даде късмет да аплайваме за финансиране на план, посредством който да създадем по-добри условия за игри и спорт както за децата, по този начин и за по-възрастните. Не ни беше елементарно, само че го направихме, тъй като вярвахме в силата и поддръжката на нашите съграждани, а и крайната цел ни стимулира мощно “, съобщи кметът на Велики Преслав инж. Янко Йорданов .

В „ Нестле за Живей Активно! “ през септември 2020 година присъединяване взеха общо 22 общини. Дори и в изискванията на COVID-19 през 2020 година самодейността съумя да притегли и стимулира хиляди хора от разнообразни обитаеми места в страната да се движат интензивно и да оставят най-малко за ден колите. В Националния конкурс участваха общо 19 от 22 общини, като проведоха за локалното население разнообразни начинания за поощряване на дейното придвижване – пешеходни преходи, велопоходи, спортни шампионати, нощно бяганеи други, спазвайки всички ограничения за сигурност. В предварителния стадий на състезанието бяха определени 7-те най-активни общини - Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово .

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР