ПРОЕКТЪТ Е ВДЪХНОВЕН ОТ ЛИЧНИЯ АВТОМОБИЛ НА СПЕНСЪР УИЛКС ОТ

...
ПРОЕКТЪТ Е ВДЪХНОВЕН ОТ ЛИЧНИЯ АВТОМОБИЛ НА СПЕНСЪР УИЛКС ОТ
Коментари Харесай

LAND ROVER CLASSIC ПРЕДСТАВЯ DEFENDER WORKS V8 ISLAY EDITION

ПРОЕКТЪТ Е ВДЪХНОВЕН ОТ ЛИЧНИЯ АВТОМОБИЛ НА СПЕНСЪР УИЛКС ОТ 1965 Г.

• Новият Classic Defender Works V8 Islay Edition е първият унаследен Works V8 от Land Rover Classic с неповторима спецификация.
• Islay Edition е въодушевен от Land Rover Series IIa от 1965 година, благосъстоятелност на Спенсър Уилкс, ръководещ шеф на Rover Car Company и един от създателите на Land Rover, както и от най-хубавото от остров Айла, Шотландия.
• Когато е умислен истинският Land Rover, Уилкс тества коли в своето имение Laggan на остров Айла в Шотландските вътрешни Хебриди, където се ражда името Land Rover.
• Ексклузивният модел е въодушевен от Серия IIa на Спенсър Уилкс от 1965 година, с каросерия Heritage Grey, покрив от варовик и стоманени джанти
• Поръчковият интериор е облицован с кожа с неповторими елементи от туид от Islay Woolen Mill, определен особено за Defender Islay Edition.
• Пространството за предпазване на движимости в централната подпора разполага с преносима дървена табла, направена от орех и включваща същинска дъбова бъчва за уиски от дестилерията Kilchoman на Islay.
• Defender Islay Edition ще се предлага в дизайни на каросерията 90 и 110 Station Wagon, извънредно лимитирани до единствено 30 бройки.

Land Rover Classic показа първото си особено издание Defender с тематично завещание – Classic Defender Works V8 Islay Edition. Моделът е въодушевен от серия IIa Land Rover, благосъстоятелност на Спенсър Уилкс, който в този момент е част от сбирката Land Rover Classic.

Имението Laggan на о-в Айла е употребявано за тестване на ранни прототипи още през далечната 1947 година, когато Спенсър карал модифицирания си Rover, откъдето се родила и концепцията за името “Land Rover ”.

На основата на същата техническа спецификация като Classic Defender Works V8, Islay Edition се задвижва от 5,0-литров V8 бензинов мотор с мощ 405 к.с., комбиниран с осемстепенна автоматизирана скоростна кутия ZF. Всеки от моделите е изцяло реставриран, реконструиран и осъвременен, като се употребяват остарели коли от 2012-2016 година Всеки деликатно направено и ръчно съединен модел дава неповторимо предложение за взискателни клиенти, търсещи в действителност първокласен, колекционерски типичен Defender, непосредствено от истинския производител.

Пол Барит, шеф на Land Rover Classic, разяснява: „ През 2023 година честваме 75 години Land Rover. Спенсър Уилкс и остров Айла са значима част от нашата история, а изданието Classic Defender Works V8 Islay е подобаващ метод да отпразнуваме забележителна годишнина. Той препраща към специфичен автомобил в нашата сбирка, красивата серия IIa на Спенсър Уилкс, и е повлиян от специфичните материали и невероятната природа на самия остров. Автентичността, модерното инженерство и изящното осъществяване от нашите опитни инженери и техници, вършат тази лимитирана серия Classic Defender доста специфичен автомобил за нашите претенциозни клиенти, търсещи най-хубавото завещание на Land Rover. ”

Неподвластен на времето екстериор
Classic Defender Works V8 Islay Edition е приключен в Heritage Grey – от боята Mid Grey на истинския автомобил на Уилкс – с противоположен покрив и стоманени джанти, приключени във варовик. Арките на колелата също са приключени в Heritage Grey за още по-изискан външен дизайн.

Традиционните лога и емблеми на Land Rover са приключени в цвета на купето и има решетка в типичен жанр, позната от Defender Heritage Limited Edition, до момента в който задните калници също се отличават с емблематичната марка Heritage.

Уникално за Works V8 Islay Edition е страничния надпис „ GXC 639C “ – регистрацията на серия IIa на Уилкс – което обезпечава финa отпратка към автомобила, въодушевил тази тематична версия на най-хубавия типичен Defender.

Islay Edition включва съвременни усъвършенствания, в това число LED фарове за по-добра видимост. Тези механически допълнения се простират до цялостни модификации като усъвършенствано окачване и спирачни системи, пригодени за великолепно показване и динамичност на пътя.

Автентичен интериор
Интериорът на Classic Defender Works V8 Islay Edition е мястото, където връзката на автомобила с острова, обвързван с произхода на Land Rover, в действителност оживява, с премислени линии и необикновено внимание към детайла.

Луксозна кожа Land Rover Windsor Ebony покрива седалките на Premium Defender, страничните тапицерии, вратите, облицовката на покрива и таблото. Детайли в цвета на каросерията обкръжават централната подпора и класическата информационно-развлекателна система, като последната включва съвременна функционалност като сателитна навигация, DAB радио и Bluetooth в автентичен екран и лицева част. Със същия цвят на каросерията Heritage Grey е скоростният лост с осемстепенната автоматизирана скоростна кутия ZF.
До скоростния лост има плоча, описваща в детайли историята по какъв начин се е появило името Land Rover, На нея е изписано по какъв начин пазачът на имението, Иън Дънкан, е възкликнал на Уилкс – който е тествал модифицирания Rover, който ще стане серия I на имението Laggan – че би трябвало да е новият „ Land “ Rover, който е карал. В допълнение, логото на наследството на Land Rover е щамповано върху кормилото и подглавниците на седалките. Междувременно, извънредно за Classic Defender, всички пространства за краката са покрити с мокет за спомагателна нотка разкош.

Връзките с остров Айла са вплетени в премислените елементи в интериора. Областта на раменете на седалките, облицовката на вратите, капакът на централния подлакътник и детайлите, скрити зад сенника, са приключени в тактилен, особено селекциониран туид, направен от Islay Woolen Mill – осигурявайки неповторима връзка с местоположението и мястото му в историята на Defender.

Десенът на туида включва земна основа, която отразява локалния пейзаж. Land Rover Classic избра цветове, с цел да показа региона, със синьо за морето и небето, лилаво и жълто за красивия пейзаж. Специалната материя се отличава и с неповторим джоб в централната подпора за предпазване на дребни предмети като смарт телефон. Тя включва още подробност по поръчка, който с преносима дървена табла, произхождаща от локалната дестилерия Kilchoman.

Таблата е основана от неповторим 110-милиметров дървен диск, копиращ края на буре за уиски, и е изработен от характерно парче дърво, което демонстрира достоверния надпис с образец. Дискът е подложен в таблата, която е приключена с дървен фурнир от американски орех, с цел да добави дъбовата бъчва за уиски, с красиви фуги за изтънчен свършек. Основата на всяка подложка за чаши също е направена от дърво за буре за уиски.

Kilchoman има фамилна връзка със Спенсър Уилкс, чиято правнучка Кати Уилс сътвори дестилерията със брачна половинка си Антъни през 2005 година Лимитирана серия уиски „ 639 “ също се създава в чест на Defender Islay и всеки клиент, който го поръча, ще получи бутилка като комплимент.

Детайлите от дъбов фурнир се простират до пода, а красиво приключената и издръжлива характерност дава отговор на същите строги стандарти за качество и инженерни стандарти като тези, употребявани при най-новото произвеждане на Range Rover. Часовникът в центъра на арматурното табло също отразява дървесната текстура на другите детайли.

Техническа Спецификация
Classic Defender Works V8 Islay Edition употребява същите основи като Classic Defender Works V8. Всеки автомобил е усърдно реставриран и преустроен типичен Defender от експертите на Land Rover Classic.

Land Rover Classic конфигурира съвременен атмосферен 5,0-литров V8 мотор с осемстепенна автоматизирана трансмисия ZF. Предлагайки 405 к.с. и 515 Nm въртящ миг, продуктивността е безпроблемна.

Islay Edition – сходно на Works V8 – ще форсира от 0-100 км/ч за 5,6 секунди, до момента в който оптималната скорост е 170 км/ч. Всеки образец е особено селекциониран и модифициран с комплекта за надграждане на окачването на Defender, включващ неповторимо окачване, което е пригодено за усъвършенстван комфорт и динамичност на пътя, с модифицирана скорост на спиралните пружини и амортисьори. Включен е и комплектът за надграждане на ръководството, който обезпечава усъвършенствани спирачни дискове, накладки и апарати със спецификация Works V8 за усъвършенствана спирачна мощ.

*Източник: www.landrover.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР