Проект за изграждане на хотел и тренировъчна зала към Арена

...
Проект за изграждане на хотел и тренировъчна зала към Арена
Коментари Харесай

Комплекс с басейн, хотел и СПА ще допълва Арена Ботевград

Проект за създаване на хотел и подготвителна зала към Арена Ботевград бе показан през вчерашния ден за публично разискване.

Многофункционалният комплекс ще се осъществя на няколко стадия. Първият е създаване на подготвителна зала, закрит басейн и СПА център, вторият – 6-етажен хотелски комплекс, трети – плажна зона с открит плувен басейн, ресторант и четвърти – паркинг. Ще бъде построена велоалея, която ще обикаля към стадион „ Христо Ботев”. Всеки един стадий ще коства към 4 милиона лв., а паркингът – към милион и половина, заяви създателят на плана е проектант Весела Маркова.

9 участника с идейни оферти се включиха в състезанието.

”Градът би имал съществени изгоди от реализацията на този план, най-много тъй като Ботевград е състезателен град, със съществени достижения – и в баскетбола, и в други самостоятелни спортове. Липсва обаче съпътстваща подготвителна зала за осъществяване на надпревари на разнообразни федерации и хотел, който да поеме потребностите на залата”, съобщи кметът на града Иван Гавалюгов.

По думите му комплексът безусловно ще е залепен за зала „ Арена Ботевград”.

„ С реализацията на плана Ботевград ще има една от най-хубавите спортни инфраструктури в страната”, добави градоначалникът.

Комплексът с хотела и подготвителната зала са разположени напълно в южната част на зала „ Арена Ботевград “. Конструкцията на обекта няма да визира тази на съществуващото спортно оборудване. Поради дребното пространство за разполагане на доста обекти в комплекса – повърхност за плаж, повърхност за детски площадки и така нататък, проектант Весела Маркова си е разрешила да разположи подготвителната зала на равнище над басейна.

Легловата база на хотела планува 120 кревати, всяко по 2.30 метра дълго. На всеки етаж ще има по два жилището – южно и северно.

Тренировъчната зала се планува да бъде с височина 9 метра. В нея с изключение на баскетбол ще се играе и волейбол.

Западно от хотела ще бъде ситуиран ресторант, плажна зона с дребен външен басейн, детски площадки пред ресторанта с озеленена повърхност. Паркингът ще бъде ситуиран западно от ресторанта и южно на стадион „ Христо Ботев” и ще се споделя сред двата спортни обекта – зала Арена Ботевград и стадион „ Христо Ботев”.

Основният вътрешен басейн ще бъде с 6 коридора и ще бъде с дължина 25 метра. Неговите параметри ще разрешават провеждането на надпревари. Ще има задоволителна повърхност за разполагане на трибуни и шезлонги. Главният кулоар ще води към мъжки и дамски съблекални.

На първия етаж ще бъде ситуиран СПА център, който ще бъде оборудван със сауна, солна и парна баня със съответните душове и санитарни възли, и зони за отдих. Хотелът ще бъде с две рецепции, едната от които ще за СПА центъра, който ще е с самостоятелна стълбищна клетка. Входът към комплекса и най-много към хотела ще бъде откъм ул.”Захари Стоянов”./bgbasket.com
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР