Проект, който поставя въпроса за възприятията към пространството, ще представи

...
Проект, който поставя въпроса за възприятията към пространството, ще представи
Коментари Харесай

Проект за възприятията към пространството ще ни представя на Венецианското биенале

Проект, който слага въпроса за усещанията към пространството, ще показа страната ни на Венецианското биенале, което стартира през април. Той е озаглавен " Ето къде си ", а създатели са художникът Михаил Михайлов и кураторът Ирина Баткова.

Рисунки, пърформанс и апаратура, в която можеш да си пъхнеш главата, с цел да погледнеш към градината, са част от плана. Той е напълно съгласуван с мястото, където ще бъде показан.

Тази година България ще бъде показана в постройка в централната част на Венеция, наоколо до моста " Риалто ".

Бюджетът, провиснал за задачата от Министерството на културата, е доста по-малък спрямо предходното присъединяване. Изработването на плана възлиза на 60 000 лв., а наемът на пространството във Венеция за представянето му коства 80 000 евро.

Времето, в което се намираме, все по някакъв метод се сблъсква със самия себе си. Има задоволително време да се сблъска със самия себе си и да огледа личните си слаби места в нещата, които по принцип се пробва да замете под килима, излизат нескрито. Мисля, че едно такова време е тест за нас самите, което ни демонстрира къде се намираме ние като човешки същества, сподели Михаил Михайлов, създател на плана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР