Продуцентската компания Уайнстийн, създадена от разследвания за сексуален тормоз и

...
Продуцентската компания Уайнстийн, създадена от разследвания за сексуален тормоз и
Коментари Харесай

Компанията на Харви Уайнстийн ще обяви фалит

Продуцентската компания " Уайнстийн ", основана от следствия за полов тормоз и обезчестяване холивудски продуцент Харви Уайнстийн, ще разгласи банкрут, откакто опитите да бъде продадена са се провалили. Това заяви бордът на шефовете й в неделя вечер, представен от " Ройтерс " и американската преса.

Могъщото в миналото студио търсеше покупател откакто повече от 70 дами упрекнаха Харви Уайнстийн, в миналото най-могъщият човек в Холивуд, в полови похищения от друг темперамент. Компанията го уволни, дружно с част от мениджмънта си, само че ще дава отговор по дело, че е пренебрегнала набезите му и сложила чиновниците си в риск.

Именно то сложи под въпрос договарянията сред " Уайнстийн " и евентуалните купувачи, ръководени от Мария Контрерас-Суийт, някогашен член на администрацията на президента Барак Обама. Те трябваше да придобият студиото против 500 млн. $. Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман изиска договорката да подсигурява компенсации за потърпевшите от дейностите на " Уайнстийн ", както и че актуалното й управление няма да се облагодетелства незаслужено.

" Компанията " Уайнстийн " бе ангажирана в интензивни договаряния за продажба, в опит да резервира активите си и работни места. Преговорите обаче завършиха без резултат ", гласи известието на борда на шефовете й, излязло в изданията " Сан Франциско кроникъл " и " Лос Анджелис таймс ". " Нямаме различен излаз, с цел да запазим останалото от нея, с изключение на да пристъпим към процедура по оповестяване в неплатежоспособност. "

В писмо до Контрерас-Суийт, оповестено от уеб страницата Deadline.com, бордът на шефовете афишира, че е изгубил вяра за реализирането на договорката, която " би оставила компанията да крета към заличаването си. " Представители на " Уайнстийн " или Контрерас-Суийт не са били открити за коментар, написа " Ройтерс ". Студиото, чийто задължения се пресмятат на 375 млн. $, съществува от октомври 2005 година и е продуцент и дистрибутор на филми-носители на " Оскар " като " Речта на краля " и " Наръчник на оптимиста ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР