Продуктите, които се считат за вредни, ако се използват правилно

...
Продуктите, които се считат за вредни, ако се използват правилно
Коментари Харесай

Кои са вредните продукти, които всъщност могат да са полезни

Продуктите, които се смятат за нездравословни, в случай че се употребяват вярно и без противопоказания , могат да бъдат от изгода за тялото.  Това сподели общопрактикуващият доктор Екатерина Серебренникова.

Според специалиста кафето се смята за нездравословно , защото може да носи спомагателна тежест при сърдечно-съдови болести. Въпреки това, когато се употребява рационално, той покачва концентрацията, оказва помощ на имунната система да се бори с вирусите и понижава риска от хронични болести като рак или диабет.

Кофеинът усъвършенства и паметта , креативното и асоциативното мислене, концентрацията на вниманието, форсира метаболитните процеси в организма, изясни лекарят. Напитката съдържа витамини В1 и В2, Е и РР и минерали като желязо, калций, магнезий, фосфор, калий, натрий.

Маслото също може да бъде потребно , отбелязва Серебренникова. Той е източник на витамин А, основна част от ежедневната диета на детето. Наситените мастни киселини вземат участие в терморегулацията на тялото, имат позитивен резултат върху действието на вътрешните органи. Консумацията им обаче не би трябвало да надвишава 10% от дневния калориен банкет.

В допълнение, специалистът поучава да се откажем от злоупотребата с млечни артикули, сирена и месо. Прекомерната консумация на последното води до струпване на непреработени субстанции в организма , което от своя страна предизвика поддържането на хронично редовно инфектиране в организма, добави експертът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР