Продукти, които почистват кръвоносните съдове Атеросклерозата е основната причина за

...
Продукти, които почистват кръвоносните съдове Атеросклерозата е основната причина за
Коментари Харесай

Продукти, които почистват кръвоносните съдове

Продукти, които почистват кръвоносните съдове

Атеросклерозата е главната причина за сърдечно-съдови болести и е изискване за прогресивно задръстване на артериите.

Артериите в действителност са кръвоносни съдове, чиято роля е да транспортират богатата на О2 кръв от сърцето към останалата част от тялото. Обикновено те са еластични и гъвкави.

Атеросклерозата е сгъстяване, удебеляване и свиване на артериите. Артериите са покрити с тъничък пласт ендотелни кафези, които поддържат тяхната вътрешна гладкост, тонизират и поддържат притока на кръв.

Тези кафези се повреждат от свободните радикали, тромбоцитните кафези, високите равнища на хомоцистеин и антиоксидантния недостиг.

Определени субстанции като: мазнини, клетъчни боклуци, токсични метали, холестерол и калций предизвикват струпване на плака, както и фибрин, материал, участващ в съсирването на кръвта.

Атеросклерозата е комплицирано положение, чиято точна причина към момента не е известна и фактори, които способстват за увреждане на вътрешните пластове на артериите са високо кръвно налягане, инсулинова устойчивост, тютюнопушене, диабет вид 1 или вид 2, както и затлъстяване, тежка железна експозиция, хронично инфектиране, артрит, заболявания или инфекции, високи триглицериди и липса на физическо натоварване.

Атеросклерозата може да бъде породена и от хранителни дефицити или несъответствия, окислителен стрес, породен от привършване на витамин С или други антиоксиданти, както и от диета с високо наличие на обработено нишесте, захар и повредени мазнини.

10 естествени продукта за разчистване на артериите:

Чесън
Чесънът е извънредно потребен за разчистване на артериите, намаление на кръвното налягане и попречване на сърдечни болести и атеросклероза.

Сусамово семе
Сусамът е различен ефикасен метод за естествено разчистване на блокираните артерии и попречване на прогресирането на атеросклерозата.

Джинджифил
Той има най-силните противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, предотвратява натрупването на плаки и намалява равнищата на холестерол.

Куркума
Тя понижава LDL холестерола и предотвратява образуването на плаки в артериите. Тази мощна фалшификация се употребява необятно в индийската кухня. Нейната дейна съставна част, куркумин, има мощни кардиозащитни свойства.

Сок от нар
Той е богат на антиоксиданти и бромоводородна киселина, която изглажда артериите, понижава образуването на плака и лекува атеросклерозата. Сокът от нар е богат на хранителни субстанции, които поддържат здравето на сърцето.

Канела
Канелата дейно понижава доста от рисковите фактори, свързани с атеросклерозата и сърдечните болести.

Лимон
Лимоните понижават холестерола и предотвратяват окислителния развой. Също по този начин, високото наличие на витамин С успокоява възпалението, укрепва артериите, усилва липопротеините с висока компактност (HDL) и инхибира агрегацията на тромбоцитите.

Ферментирало зеле
Проучванията демонстрират, че киселото зеле с люти чушки забавя атеросклеротичния развой.

Ленено семе
Това семе е богато на фибри и почиства артериите съвършено. Също по този начин съдържа алфа-линоленова киселина, която понижава кръвното налягане и възпалението.

Кайенски пипер
Той понижава равнището на LDL холестерола в кръвта, покачва кръвообращението и понижава риска от инсулт и инфаркт.

Редовните тренировки, минимум 30 минути дневно, 5 пъти седмично, оказват помощ за разчистване на артериите. Подходящи са аеробни извършения, джогинг, вървене, фитнес, йога, плуване и други

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР