Продуктът сребърна вода (Колоидното сребро), продаван в търговската мрежа, съдържа

...
Продуктът сребърна вода (Колоидното сребро), продаван в търговската мрежа, съдържа
Коментари Харесай

Сребърна вода (Колоидното сребро) – Подходяща ли е за вас?

Продуктът сребърна вода (Колоидното сребро), продаван в комерсиалната мрежа, съдържа микроскопични частици от чисто сребро. Обикновено те се суспендират в деминерализирана вода или друга течност. Тази форма се предлага за нанасяне върху кожата, орална и назална приложимост.

Сребърната вода постоянно се популяризира като антибактериално средство за превръзка за рани. Някои хора настояват, че може да излекува по-бързо простуда, да излекува по-добре организма и даже да лекува рак или ХИВ.

Проучванията за сребърна вода може да ви оставят малко комплицирани. Например, някои спортисти употребяват сребърна вода като лек за травми и рани, младежите като средство за битка с акнето, а други като имуностимолант.

Какво е сребърна вода?

Сребърната вода е разтвор, който се състои от доста дребни сребърни частици, суспендирани в течност. Колоидът е течност, която отмерено разпределя избрани частици в себе си.

Някои хора одобряват колоидно сребро през устата като хранителна добавка. Много интернет основани източници настояват, че колоидното сребро има редица изгоди за здравето.

Въпреки това, има малко научни доказателства в поддръжка на тези изказвания и поглъщането на сребро може да има леки до тежки последствия за здравето.

Може да се дадат доста образци за това по какъв начин потреблението му е помогнало на хора с разнообразни проблеми.

От друга страна може и да откриете ужасни предизвестия, потвърждавайки, че няма никакъв резултат от сребърната вода.

И едно от най-страшното изказване е, че приемането или потреблението на сребърна вода, би могло да направи кожата ви синя!
С цялата тази спорна информация, по какъв начин да разберем на какво би трябвало да имаме вяра?

Има някои научни доказателства, по отношение на използването на сребърна вода, само че те никога не са безапелационни и са в ранен стадий на развиване.

Повечето от тях са получени посредством проби върху животни или проби върху клетъчни култури, а не следени плацебо изследвания, извършени върху жив човек.

Въпросът е дали това е случай, при който непълното доказателство може да се смята за задоволително?

Продължавайте да четете, какво споделят лекари и учени за използването на сребърна вода, а по-късно решете сами!

Съдържание

Повече информация

Имаше изказвания от регулаторни организации, които считат, че сребърната вода наричана още колоидно сребро не би трябвало да се смята, че е подобаваща за лекуване на всяко положение.

Недобросъвестните компании се пробват да разпространяват изказвания, по отношение на вредите от сребърна вода, само че бяха принудени да спрат със заблуждаващата си изразителност, заради неналичието на твърди доказателства. ( 1 )

И в последна сметка, сребърната вода може да бъде доста потребно за някой болежки, само че също по този начин би могло и да навреди при други.

Изследвания за сребърна вода

На базата на проучването, учените са разкрили доказателства за резултатност на сребърна вода при следните проблеми:

  • Изследване в епруветка демонстрира, че сребърната вода показва свойства на антибиотик с необятен набор и също демонстрира противогъбични свойства против някои варианти. ( 2 ) Може да да се употребява за лекуване на гъбично заболяване или стерилизация на дребни рани.
  • В лабораторни култури се откри, че сребърната вода провокира гибелта на клетките на рака на гърдата посредством интензивност като антиоксидант и някои други механизми. ( 3 ) Редица лекари, практикуващи различна медицина, употребяват сребърна вода за лекуване на рак.
  • Учените, иследвали сребърна вода, забелязали, че лекуването с нея е нарушило структурата на клетъчната стена, когато са прилагани към някои култивирани варианти на бактерии, като да вземем за пример, Е. coli  , Salmonella и някои други. ( 4 )
  • В едно изследване проучванията демонстрират, че сребърната вода демонстрира триумф в битката с вируса на едра шарка. ( 5 )
  • Тестването по отношение на HIV демонстрира, че сребърните наночастици стопират прикрепването към клетките-гостоприемници от HIV вируса. ( 6 )

Тези открития не са изследвани при хора. Сребрърната вода не може да бъде патентована, тъй като няма мотивация за финансиране и осъществяване на проби.

Което затруднява вижданията, какви ще бъдат резултатите от човешките проучвания.

Как работи сребърната вода?

Начинът по който работи сребърната вода, може би се дължи частично на формата на частиците. ( 7 )

Тъй като идентична форма и размер не могат да бъдат основани в разтвор на сребърна вода, ще има многообразие от форми и размери.

Векове наред сребърната вода се е смятала за обичайно лекарство, което се употребява за лекуване на разнообразни болести като:

  • пневмония
  • Синусни инфекции
  • Кожни обриви

В доста случай хората са разчитали на сребърната вода за лекуване. Защото суспензията във водна среда, на сребърни частици с размери към една десета до една хилядна от микрон, нормално остава суспендирана в тяхната междинна течност.

Частиците в последна сметка ще потънат и по-късно ще се утаят на дъното, само че при разлюляване на контейнера те ще се разсеят още веднъж.

Сребърната вода може да бъде употребена в разнообразни форми: мас, течност, спрей за нос или спрей за локално приложение.

Сребърната вода в всекидневието

В лечебните заведения, среброто постоянно се употребява за превръзки на рани, както и при хирургическо превързване за попречване на зараза и ускорение на процеса на излекуване. ( 8 ) ( 9 )

Както споменахме по-рано, изследването демонстрира позитивно деяние на сребърната вода против микроби, които са устойчиви на антибиотици.

Болниците, които са изправени пред огнища на инфекции, се стремят да се борят с тях и употребяват сребърна вода като средство за битка. ( 10 )

Неотдавна лечебните заведения са употребявали сребърен нитрат при новородените за попречване на конюнктивит или слепота, когато раждащата майка е имала гонорея.

Друга приложимост на среброто е „ втъкаване “ в облекла за тренировки и други спортове за битка с микробите и миризмите, които основават.

Безопасно ли е да се употребява сребърна вода?

Други проучвания демонстрират следните отрицателни обстоятелства за сребърната вода:

В две проучваия в Америка 1999 година (и отново 10 години по-късно), излиза известие в пресата, в което се споделя, че няма доказателства, които да подсказват ясна изгода за здравето от сребърна вода. По-скоро има доказателства за някои опасности, свързани с потреблението на сребърна вода.

Други източници, предизвестяват, че хората, приемащи колоидно сребро, в действителност могат да рискуват здравето си в дълготраен проект с артикул, който не усъвършенства имунитета или оказва помощ за заздравяването на рани.

Също по този начин, се твърди, че сребърната вода пречи на вашето асимилиране на тялото на избрани медикаменти. Те включват антибиотици и медикаменти за щитовидната жлеза.

Ако ви е постановен антибиотик за бактериална зараза, приемането на сребърна вода може да попречи на това лекарство да работи дейно. Това значи, че приемането на сребро в действителност ще ви държи заболели за по-дълго време.

Кърмещи и бременни дами, които пробват колоидно сребро като опция на някои медикаменти за простуда и грип, би трябвало да имат поради, че до момента нито едно тестване не е потвърдило, че сребърната вода е безвредно за разрастващо се бебе. Когато нещата не са потвърдено безвредни, те не могат да бъдат предложени за приложимост.

Ще разгледаме и изказванието, че има възможност кожата ви да посинее при приложимост на сребърна вода.

Това значи, че това синьо положение на кожата (аргирия) поражда, когато има несъразмерен контакт с прахуляк, съдържащ сребро или сребърни частици и тези частици проникват в тъканта.

В кожата, среброто ще се свърже със сяра, употребявайки сила от ултравиолетова светлина, с цел да реагира, от което ще се образува черният сребърен сулфид и ще придаде на кожата синкав отенък. ( 11 )

Това не поврежда кожата, само че множеството хора, евентуално не биха желали да придобият наследник цвят на кожата!

Справка за дозирането, основана от EPA демонстрира, че ежедневния банкет на сребро – локално или орално – не би трябвало да надвишава 5 микрограма ( 0.005   мг ) на всеки кг от вашето тегло.

Какво мислят медиците?

Медицинските и научните общности считат, че агрията е необратима, само че при приложимост в домашни условия е малко евентуално да направи кожата ви синя. Сребърната вода може също да аргументи неприятна всмукване на някои медикаменти, като някои антибиотици и тироксин (използвани за лекуване на недостиг на щитовидната жлеза) по тази причина ние постоянно съветваме да говорите с Вашия доктор преди да употребявате сребърна вода за вътрешна приложимост.

Трудно е да се допусна дали в бъдеще сребърната вода ще бъде изследвана напълно, с цел да се открие какъв капацитет има против човешките заболявания.

Има доста хора, които приказват за качествата на сребърна вода и са изцяло уверени, че е помогнала там, където други средства не са.

Справедливо е да се каже, че сребърната вода се смята за безвредна при домашна приложимост.

Но, все пак е по-добре да се посъветвате с добре упълномощен практикуващ доктор, преди да се решите да употребявате сребърна вода постоянно.

Уверете се, че няма да повлияе на други положения  които имате или да взаимодейства с хранителни добавки или медикаменти, които приемате.

Как да разпознаем чистата сребърна вода  

Много компании се пробват да объркат, купувачът предлагайки му, йонно сребро, вместо „ същинска сребърна вода “.

Има няколко метода да отличим чистата сребърна вода. Сребърните разтвори имат жълтеникав отенък и нормално са транспарантни като вода.

Това е по този начин, тъй като среброто, което се разтваря във вода, също като сол или захар, е невидимо.

Истинската сребърна вода (колоидно сребро) се състои от сребърни наночастици, които се суспендират в чист течен разтвор.

В тези сребърни частици би трябвало да се съдържа повече от петдесет % сребро.

Често задавани въпроси

Как работи сребърната вода?
Твърди се, че сребърнатата вода има необятно антибактериално и антисептично деяние, когато се приема перорално или се слага върху рана. Въпреки това си коства да се означи, че продуктите от сребърна вода не са стандартизирани и могат да имат съществени странични резултати.
Как се приема сребърна вода?
Безопасната ежедневна доза сребро не би трябвало да надвишава 5 микрограма на всеки кг от вашето тегло или 0.35 м илиграма дневно .
Има ли странични резултати от приема на сребърна вода?
С течение на времето сребърната вода може да се натрупа в тъканите на тялото ви и да придаде на лигавиците и кожата ви наследник тип. Това положение е наречено аргирия.

Заключение

Колоидното сребро е артикул, който не е подсилен от научни проучвания, макар изказванията на някои компании, че може да лекува болести като рак и ХИВ.

Не се контролира и има доста безвредни различни благоприятни условия за поддържане на здравето и лекуване на заболявания. Ако изберете да употребявате колоидно сребро, значимо е да говорите със здравен експерт и да следвате рекомендациите за дозиране.

Ако изпитате странични резултати в даден миг, като гадене или смяна в цвета на кожата, неотложно спрете да употребявате сребърна вода.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР