Продивоградова защита е планирана във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик,

...
Продивоградова защита е планирана във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик,
Коментари Харесай

Изстрелват ракети против градушка в едва 9 области в страната

Продивоградова отбрана е планувана във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Хасково

Изпълнителна организация „ Борба с градушките “ (ИАБГ) обезпечава продивоградова отбрана с ракетен прийом на територията на България в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Хасково и с. Тъжа, а със самолетен прийом в Северна Централна и Североизточна България, заяви Министерството на земеделието.

Със своите седем метеорологични радара ИАБГ следи метеорологичната конюнктура над цялата страна и предава данните на заинтригуваните институции. Тази седмица над България и прилежащите страни се следят мощни, неустойчиви и бързоразвиващи се метеорологични процеси, които на доста места водят до мощни градушки.

На 28.05.2022г. в предпазените области единствено за няколко часа в късния следобяд в областите Видин, Монтана, Враца и Пловдив са изстреляни над 450 броя противоградови ракети. Също по този начин са осъществени патрулни полети със самолети за противоградова отбрана в Северна България, само че не се е налагало осъществяването на засев на облачни кафези.

ИАБГ е обезпечена с нужното количество противоградови ракети, за жалост ИАБГ не обезпечава отбрана в Смолянска област и Родопите, където през вчерашния ден са паднали значителни дъждове със мощна градушка, в частност в общините Неделино, Мадан (бел.ред. на снимката), Златоград и Девин. В друга степен са унищожени овощни и фамилни градини. ИАБГ припомня, че всички аграрни стопани имат опция да подават заявки за попаднали площи в регионалните служби по земеделие. Посещението на място от комисиите ще става още от понеделник 30 май 2022 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР