Продемократичните сили влизат в обща коалиция за изборитеСпоред него, ако

...
Продемократичните сили влизат в обща коалиция за изборитеСпоред него, ако
Коментари Харесай

Никола Минчев: Изборният кодекс стана нарицателно за работата на този парламент

Продемократичните сили влизат в обща коалиция за изборите
Според него, в случай че Борисов е бил министър председател, България е нямало да помогне на Украйна

„ Намираме се в обстановка, която към този момент сме виждали – нови предварителни парламентарни избори. Периодът, в който дълго време не може да се излъчи постоянно държавно управление, е невиждан, най-новата ни история изобщо не познава.
Ставаме очевидци на политическа рецесия, тъй като имаме политически сили, които желаят България да тръгне по-европейски, западен път, а други, които желаят да запазят блока на статуквото “. Това разяснява пред bTV Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.
„ Важно е да има постоянен кабинет, само че не с цената на безпринципни взаимни отстъпки и непременно. Блокът към „ Продължаваме
смяната “ и „ Демократична България “ не може да направи взаимни отстъпки с съществени свои правила като битката с корупцията и правосъдната промяна “, съобщи още той.
„ Срещата на водачите е много закъсняла. Тя се организира след връчването на последния вероятен мандат, а по политическите поръчки не обособените сили е ясно, че той няма да бъде осъществен сполучливо “, означи Никола Минчев.
Той посочи, че има единодушие за общо явяване на „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и всички други
продемократични и прореформатоски сили на последващи както парламентарни, по този начин и локални избори.

По отношение на оръжията, които сме дали на Украйна, той сподели, че няма несъгласия сред решенията на Народното събрание и решението на държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев, а в случай че Борисов е бил министър председател, България е нямало да помогне, тъй като неговите държавни управления в никакъв случай не са имали ясна проевропейска позиция.
За приемането на антикорупционното законодателство той посочи, че срокът за предложение сред първо и второ четене е бил извънредно продължен поради ГЕБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР