Продължението на бул. Тодор Каблешков като част от вътрешния градски

...
Продължението на бул. Тодор Каблешков като част от вътрешния градски
Коментари Харесай

Ремонтите в София през 2022 и 2023 г.: ред е на булевардите "Каблешков" и "Асен Йорданов" и площад "Ал. Невски"

Продължението на бул. " Тодор Каблешков " като част от вътрешния градски кръг, строителство на Източната дъга, доизграждане на булевардите " Рожен ", " Копенхаген ", още и още метро - този път до " Левски-Г " и " Арена Армеец "... Ако ви звучи като дежа вю, грешката не е у вас. Това са остарели обещания на Столичната община, които няма да се случат през днешния ден или на следващия ден, само че въпреки всичко редът им доближава. Те са вписани в строителната стратегия за тази и идната година, препоръчана от зам.-кмета по строителството Ангел Джоргов и призната през днешния ден от общинския съвет (с един глас " срещу " от Борис Бонев и " въздържали се " от ДБ).
Какво се чака тази година
Според програмата, тази година ще приключи рехабилитацията на бул. " Асен Йорданов " и " Искърско шосе ", който върви от години. В графика е и реконструкцията на площада към храм " Александър Невски ", което беше планувано още през 2018 година, дружно с цялата т. нар " Зона 4 ". След като общината приключи контракта си с определения реализатор " ПСТ Груп " обаче се наложи да организира изначало публичната поръчка. И защото, а посоченият от общината период - декември 2022 година, наподобява много оптимистичен. Съществува и различен риск - в случай че площадът не бъде подготвен до тогава, общината да не успее да усвои европарите по програмата. Заедно с ремонта на " Невски ", би трябвало да стартира и реконструкцията на централните улици " Шишман " и " 6-ти септември ".

(Кои са най-големите 20 инфраструктурни планове, какъв брой ще костват и по кое време са подготвени вижте в графиката, а *Всички планувани поправки през идващите години по квартали можете да видите в прикачения файл).
Прикачен файл

Реклама To be continued...
София планува да е подготвена до края на годината и с . И има амбициозния проект да продължи " Каблешков " от " Луи Айер " до ул. " Емилиян Станев ". Това е заложено да се случи до края на 2023 година Отново дотогава би трябвало да се случи дълго чаканото създаване на ул. " Филип Кутев " от ул. " Сребърна " до бул. " Симеоновско шосе ".

" Две години до момента булевардът беше включван в финансовата стратегия на столицата, само че и двете предходни години не беше предоставен за създаване от Столична община, по тази причина за третата поредна година към този момент съм внимателен да върша прогнози. Двата стадия на булеварда възлизат общо на 9,45 милиона лв. (77,4% или три към четвърти от признатата от СОС финансова стратегия за района) ", написа във Facebook районният кмет на " Лозенец " Константин Павлов-Комитата във връзка проектите за довършването на " Каблешков " и " Кутев ".

също отплава за края на 2023 година, въпреки и общината да избра строител още през 2020 година
Доизграждането на " Рожен " и " Копенхаген " също няма да се случи скоро - и по тази причина самото осъществяване се чака за края на 2024 година Реклама
пък ще бъде реалност след най-малко още четири години.
Малко улици, малко велолаеи
Една дребна, само че хубава вест е, че общината се е сетила да построява улици в т. нар " нови квартали ". В регион " Витоша " ще се прави уголемение на ул. " Рачо Петков-Казанджията ", главен ремонт и преасфалтиране на ул. " Майор Томпсън " от ул. " Драга- левска " до бул. " Черни връх ", ремонт на ул. " Сашо Николов-Сладура " от ул. " Борис Руменов " до ул. " Асен Йорданов " в кв. " Кръстова вада ", ул. " Йордан Радичков ", " Синанишко езеро " и ул. " Проф. Йордан Иванов " в кв. " Драгалевци-Симеоново ". Повечето от тях би трябвало да са подготвени до края на годината.

" Цялата останала част на финансовата стратегия, включваща ул. " Сашо Сладура " в " Кръстова вада " от " Борис Руменов " до " Асен Йорданов ", кръстовището на " Йордан Радичков " във " Витоша Водноелектрическа централа Симеоново ", ремонтът на фасадата и градивното подсилване на 120 ОУ за 160 хиляди лв. и енергийната успеваемост на 107 учебно заведение за 500 хиляди възлиза общо на 1,35 млн лв. (или 11% от финансовата програма). Единствено за тази част от програмата съм съвсем сигурен, че ще бъде осъществена напълно ", разяснява кметът на " Лозенец ".

Добри вести има и за " Овча купел ", където ще се прави предстоящата с години реорганизация на ул. " Народно хоро ", както и за " Илинден ", където
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Инвестиции 2 Отбрана 3 Икономика 1 Отбрана 2 Икономика 3 Енергетика 1 Отбрана 2 Войната в Украйна 3 Икономика Реклама
Сякаш за малко цвят из многото асфалт, общината е записала, че възнамерява да прави велоалеи, само че какъв брой, къде и по кое време не излиза наяве. Миналата година обособените велоалеи са едвам 4 км. Друга забавна концепция на общината е потавянето на фотоволтаични съоръжения в Зоогическата градина и в завода за отпадък край село Яна.
КонцесииС различен отчет, който гласоподава общинският съвет през днешния ден, се предложи общината да даде на концесия за строителство на плувен басейн терен в с. Горни Богров, в регион Кремиковци, както и да даде езерото " Световрачене ", което се намира в селата Световрачене и Кубратово в регион " Нови Искър ". Целта, написа в отчета, е да се наемат хора от локалното население " посредством привличане на обслужващ концесионния обект личен състав ". Максимален период на концесията 25 години, с опция за удължение.На концесия тази година се възнамерява да се дадат и междуселищни рейсове от София до Пловдив, Петърч, Тетевен, Пловдив, Етрополе, Елин Пелин, Сливница. А през идната 2023 година на концесия се планува да се дадат пък линии от София до Ахтопол, Бургас, Варна, Габрово, Джебел, Добрич, Каварна, Крумовград, Кърждали, Перник, Свиленград, Шумен, Смолян, Созопол. Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР