Продължават усилията за овладяване на обстановката и те са насочени

...
Продължават усилията за овладяване на обстановката и те са насочени
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов: Рискът от пожари в страната е висок


Продължават напъните за преодоляване на ситуацията и те са ориентирани в няколко посоки. Във връзка с пожара, зародил в хранилище за боклуци край Шишманци, община Раковски, преди всичко е контролът на въздуха – контролът е от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда и дейностите са съобразени с посоката на вятъра; сега измервателната станция се намира в с. Болярино заради събитието, че вятърът е в тази посока.

Не са регистрирани сериозни равнища, рискови за живота на хората, само че е подходящо да бъдат уплътнени прозорците и вратите, до момента в който не дадем знак че ситуацията е изцяло безвредна, с цел да избегнем дискомфорт, посочи гл. комисар Николов, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По отношение на контрола на въздуха – следобяд се чака промяна на посоката напразно в югоизточен и затова ще се включи нова контролна станция за следене на индикаторите на въздуха, като затварянето на прозорците авансово е в съгласие.

На второ място е контролът на пътния трафик на автомагистрала „ Тракия “: от двете страни на придвижването - към София и посока Бургас са ситуирани екипи на пътна полиция, които имат задача навреме да уведомят още от Пловдив или от Стара Загора, в случай че видимостта бъде понижена.

Относно напъните за погасяване на пожара – обезпечено е задоволително количество вода, както и земна маса за затрупване и уединяване на горенето и достъпа на О2, разполагаем е нужната техника, като управлението на завода има подготвеност да обезпечи и спомагателна. За състава, който работи на терен втори ден са обезпечени естествени условия на работа – храна, вода, дезинфектанти, антидоти.

Във връзка с пожара сред хасковските села отчетите сочат, че огънят е под надзор, само че напъните ще продължат взаимно с доброволци и формирования от МО за цялостното му погасяване.

Тежка е противопожарната обстановка и надлежно заплахата за територията на цялата страна, всички би трябвало сме деликатни, с цел да не провокираме пожари. Ако видим зародил огън, навреме би трябвало да уведомим, с цел да се подхващат бързи и съответни ограничения, заключи още шефът на ГДПБЗН.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР