Продължават сигналите за щети, причинени от силния вятър в страната.

...
Продължават сигналите за щети, причинени от силния вятър в страната.
Коментари Харесай

Десетки сигнали за щети от вятъра в София, червен код в 5 области и неучебен ден във Враца

Продължават сигналите за вреди, породени от мощния вятър в страната. Днес още веднъж е разгласен червен и оранжев код в общо 12 области, а във Враца е неучебен ден за учениците.
Още по темата
Девет сигнала за паднали дървета и откъснати железни структури в резултат на мощния вятър в София са подадени в пожарната през миналата нощ. Към момента по всички се работи. Няма данни за потърпевши хора.

Три от сигналите са за паднали вследствие на мощния вятър дървета. Други шест са за откъснати ламаринени и железни структури.

Всички сигнали са главно в южните квартали на София. Има и сигнали, подадени за квартал " Красна поляна ". Екипите на пожарната работят по отстраняването им, прибавя БНР.

За вчерашния ден сигналите за нанесени вреди от вятъра единствено в столицата бяха над 200.

През цялата нощ екипите на пожарната и Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към общината отработваха сигнали. По-голямата част от сигналите са свързани с паднали дървета и/или клони и елементи от покривни структури, изолации и други.

В София област в дежурната част на пожарната са получени шест сигнала за паднали дървета - пет от тях са в КК " Боровец ".

Към момента няма данни за потърпевши или починали хора в София и региона.

Във Враца обаче, където беше оповестено отчасти бедствено състояние и имаше сигнали за потърпевши, през днешния ден е неучебен ден. 

По предложение на Кризисния щаб към локалната администрация - 19 януари /четвъртък/ ще е неучебен ден за учениците от 1 до 12 клас във Враца. Филиалите на детски градини в селата Бели извор, Чирен, Косталево, Нефела, кв. " Бистрец " и " Кулата " също няма да действат, поради проблеми с електрозахранването. Посещението на детски ясли и градини в града ще е по преценка на родителите, показват от община Враца.

В рамките на деня ще бъдат прекратени и събития, които се организират навън.

Кметът Калин Каменов съобщи, че главната цел е предпазването на жителите от произшествия.

Днес остава ветровито със мощен, стремителен южен вятър, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. В областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново остава в действие червен код за мощен вятър, а оранжев - за София-град, София област, Видин, Търговище, Разград, Кърджали и Хасково. В останалите области е разгласен жълт код.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР