Продължават процесите на повишаване на бойните способности на Българската армия,

...
Продължават процесите на повишаване на бойните способности на Българската армия,
Коментари Харесай

Каракачанов: Процесите на модернизация и повишаване на бойните способности ще продължат

Продължават процесите на повишение на бойните качества на Българската войска, рационализация, ремонт на съществуващата техника и придобиване на нова. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността през днешния ден, 21 юли, пред публицисти след сполучливите тествания на танкове Т-72, ремонтирани в цех "ТЕРЕМ - Хан Крум " ЕООД в гр. Търговище.

"Това е част от упоритостта, която сме си сложили: аз като министър, военното управление, командирите на типовете въоръжени сили – да модернизираме и да покачваме боеспособността на Българската войска ", уточни още министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.



По думите му - с изключение на към този момент подписания контракт за новите бойни самолети, договарянията за нови бойни кораби за Военноморските сили и бойни машини за Сухопътните войски, се прави ремонт на съществуващата техника. Специално на танковете, употребявани от Сухопътните войски, сходен фабричен ремонт не е юридически от 10 години. Поддържат се и се ремонтират и главните бойни самолети, употребявани от Военновъздушните сили.

"Моята упоритост е до края на този мандат да свършим толкоз работа, колкото не е вършена в последните 30 години ", акцентира министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността и добави, че последните години са вложени обилни средства за рационализация на Българската войска. По думите му – понижава процентът на незаетите длъжности във Въоръжените сили, пораства броят на претендентите за военна работа и това е пътят за превъзмогване на некомплекта в Българската войска в идващите години.

Изпитванията на ремонтираните танкове се организираха пред комисия от Сухопътните войски, на полигона на цех "ТЕРЕМ - Хан Крум " ЕООД. На тях участва и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Красимир Каракачанов ще участва на тестванията на ремонтирана танкова техника

В цех "ТЕРЕМ - Хан Крум " ЕООД – Търговище в интервала януари 2019 година – юли 2020 година бяха осъществени ремонтите на общо 13 танка Т-72 за потребностите на Сухопътните войски. Очаква се Министерството на защитата да разгласи нова процедура за ремонт на още 5 танка Т-72.

Ремонтът на бойните бронирани верижни машини се прави в дъщерното сдружение на ТЕРЕМ в Търговище в осъществяване на контракт, подписан на 19 декември 2018 година на основата на подписано рамково съглашение сред Министерството на защитата и "ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ " ЕАД. Споразумението е за осъществяване на ремонт на 13 танка Т-72, а цената за ремонта на един танк е 822 000 лева, без Данък добавена стойност. След ремонта на танковете се назначава нов експлоатационен запас в границите на 6000 км. Гаранционният период на всеки танк е 18 месеца или 2500 километра. Ремонтираните танкове Т-72 се предават на военното формирование 22 220 в гр. Сливен, според прелиминарен график. Техниката взе участие в занятия и бойни стрелби.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР