Продължават претърсванията на адреси на задържаната в Турция 7-членна група,

...
Продължават претърсванията на адреси на задържаната в Турция 7-членна група,
Коментари Харесай

Очите и хората му всявали страх, той нямал репутационни проблеми

Продължават претърсванията на адреси на арестуваната в Турция 7-членна група, ръководена на Димитър Желязков – Очите. Това съобщи на ексклузивен брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Към момента са претърсени 30 адреса, в това число и офиси на ръководителя на проведената незаконна група Димитър Желязков, който все още се намира в турски арест. „ Всички компании, естествено не са негови, само че и за нас, и за жителите е ясно, че са на подставени лица”, разкри заместник-главният прокурор.

Престъпната група на Димитър Желязков – Митьо Очите е мощна, формирана от хора, които неведнъж са прекосявали през правосъдната система и които всяват боязън, считат прокурорите.

Седмината са предадени на българските управляващи, измежду тях е и общинският консултант от Бургас Бенчо Бенчев, само че самият Желязков още е там. На негово име била стаята, в която е хванат Очите.

Предстои да се реши дали Бенчо Бенчев ще получи обвиняване и за укривателство.

Гешев сподели още, че групата е арестувана и предадена на българското Министерство на вътрешните работи, защото по турските закони съставляват заплаха за националната сигурност, защото обитават с лице, търсено от Интерпол – става дума за Димитър Желязков.

7 българи, арестувани с Митьо Очите, са върнати у нас

Арестуваха Димитър Желязков в Истанбул

На 03.08, няколко часа след издаването на заповедта, Желязков минава Граничен контролно-пропусквателен пункт Ипсала и влиза с автомобил, благосъстоятелност на компания на общинския съвет от Бургас Бенчо Бенчев. Самият общинар е в колата. Задържан е след 02:00 часа в хотелска стая, записана на негово име и на още един български жител. Самият Желязков не е бил регистриран в тези стаи. Според Гешев съзнателно не е регистриран.

В понеделник прокурорите ще прегледат събраната информация и ще решат дали да заведат още едно досъдебно произвеждане за така наречен персонално укривателство, изясни Гешев.

Намерихме черно счетоводство в дома на общинаря от Бургас, сподели още Гешев.

В дома на Бенчев полицията откри хиляди левове, долари и евро, десетки оръжия, муниции и първокласни коли, излиза наяве от фрагменти от изземванията, публикувани от Министерство на вътрешните работи и спецпрокуратурата.

Българска социалистическа партия се разграничи от общинаря, арестуван в Истанбул

„ Не мисля, че господин Желязков ще държи да има дело за екстрадиция в Турция. Едно мога да кажа – без значение какво мислим за този човек, той не е нерешителен и няма репутационни проблеми да се яви пред българското правораздаване за разлика от някои други хора, които се намират в прилежащи на България страни. Даже това е негов репутационен плюс. Отделно бизнесът му постанова персоналното му наличие, тъй че нямам подозрения, че ще изяви единодушие да се яви пред българския съд “, изясни Гешев.

„ Тази интервенция се възнамерява от към месец. Докладвана е на основния прокурор Сотир Цацаров. Доколкото съм осведомен осведомен е и министър председателят Борисов. Според мен се обрисува една от огромните интервенции през последните 20 години”, означи Гешев.

В събота Специализираният углавен съд остави в ареста и петимата арестувани при спецакцията против незаконна група за рекет и наркоразпространение.

Под стража останаха Йордан Въчев – Ларша, Радослав Николов – Рачо, Венцислав Христов – Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов. За всички тях прокуратурата твърди, че са доближени на задържания в Турция несебърски необут Димитър Желязков – Митьо Очите.

Първоначално бяха арестувани 19 души, само че единствено за петимата държавното обвиняване изиска непрекъснат арест. Гледането на мярката продължи няколко часа през съботната вечер при закрити порти за да не се изнасят персонални данни.

Бургас осъмна под полицейска обсада, акция против Очите

Димитър Желязков пък беше задържан в хотел в Истанбул. Той към момента се намира в турския арест и се чака неговата екстрадиция у нас.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР