Продължават полицейски акции в различни градове в цялата страна. Органите

...
Продължават полицейски акции в различни градове в цялата страна. Органите
Коментари Харесай

Има задържани при акциите срещу купения вот в страната


Продължават полицейски акции в разнообразни градове в цялата страна. Органите на реда наблюдават за пазаруване на гласове и битова престъпност. Вече има четирима арестувани при спецакциите във Варненско. 
В столичния квартал " Христо Ботев " се ревизират 15 адреса във връзка със сигнали за пазаруване на гласове. Има арестувани, научи NOVA.
Малко след шест сутринта униформените събудили 19-годишния Анатолий Петров. „ Аз спях и те влязоха при мен. Почнаха да ме удрят с електрошок и палки. Нямам визия за какво ” споделя младежът.   
5 минути по-късно се оказало, че полицията объркала адреса. „ Някакъв различен човек, който даже непознавам. Като видяха персоналната ми карта - станаха и си потеглиха ”.
А в дома на Павел, търсели Иван. Дойдоха служителите на реда да търсят някой си Иван. На номер 13. Обаче аз съм на 58 години, моят лист е чист - бял. Търсят Иван на номер 13, а аз съм на номер 15 ”, споделя Павел Павлов.
В хода на акцията в столичния квартал " Христо Ботев " бяха тествани общо 14 адреса. Задържани бяха над 10 души. Униформените ревизираха за търговия с гласове и опиати.
Във Варненско профилираната акция на полицията стартира рано тази заран. Бяха арестувани четирима души в селата Дъбравино и Царевци.
„ Към момента правим инспекция за определяне съпричастността на четири лица, които ще бъдат арестувани, по отношение на получени данни, докладвани на Районна прокуратура, за вероятно осъществени закононарушения срещу политическите права на жителите, така наречен " пазаруване на гласове ”, съобщи Румен Антонов, ОД на МВР-Варна.
Специализирана полицейска интервенция се организира и на територията на Стара Загора. В Долна Митрополия бяха арестувани 7 души, у които са открити описи с имена на хора, които ще се търсят евентуално по отношение на идния избор, научи NOVA.
В Пловдивско също се организира акция, при която униформени безусловно блокираха град Кричим. Претърсват се няколко адреса, на които живеят хора, за които се подозира, че правят търговия с избор. Полицаите ревизират и сигнали за битовата престъпност, наркоразпространението и лихварството. Претърсени са и адреси в Асеновград и в един от ромските квартали на Пловдив. 
Оказа се, че в региона цената на един глас е достигнала пакет с хранителни артикули от първа нужда. Има сигнали и за предприятия - общински и държавни, оферират на чиновниците си бонуси към идната заплата, в случай че в неделя гласоподават за избрана партия. 
" Около 220 предприятия, компании, държавни институции, свързани с така наречен корпоративен избор. Има йерархична взаимозависимост сред шеф и служащите като е обвързвано с някакви материални облаги или парични тласъци ", съобщи комисар Костадин Костов, шеф отдел “Охранителна  полиция “-Пловдив.
" Проверките, които се правят на два адреса в град Кричим и два в село Устина, касаят сигнал за разпределяне на материални облаги за гласоподаване за дадена политическа партия. Материалните облаги са хранителни пакети с продукти.  Тази заран се правят и такива инспекции в село Кръстевич, където има сигнал за осъществяване на активност за опрощаване на вересии в магазини за хранителни артикули ", добави комисар Костов. 
Полицията ревизира и сигнал, че началничката на пощенския клон в с. Петокладенци, обл. Плевен, купува гласове със сина си. Двамата са обвинени и в продажба на марихуана.
В ОДМВР -Плевен е получен сигнал от лице, показало се за Станислав Тодоров, който декларирал, че Димитър Димитров от Червен бряг, по прякор " Гуслата ", купува гласове. Лицето събирало персонални карти на лица,като ги уговарял да гласоподават за избрана партия против заричане да им даде по 200 лв. или дърва за огрев.
Полицията работи и по сигнал в село Стакевци. Според предварителната информация някогашният кмет на обитаемото място водил пропаганда, като предложил имотна полза в интерес на избрана партия.
От прокуратурата обобщиха, че от началото на предизборната акция са формирани 36 досъдебни производства. До момента има повдигнати три обвинявания.
Днес от Министерство на вътрешните работи ще дават и систематизирани данни за подхванатите ограничения в изборния ден. />

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР