Продължават опитите на пожарните екипи за погасяване на разразилия се

...
Продължават опитите на пожарните екипи за погасяване на разразилия се
Коментари Харесай

МВнР: Огънят край Вилия в Гърция продължава да се разраства

Продължават опитите на пожарните екипи за погасяване на разразилия се в понеделник, 16 август 2021 година пожар в региона на Вилия, Гърция. По информация на посолството ни в Атина главният фронт на огъня, разпрострян се на 20 км, продължава да се разраства и се движи на юг, сред селата Палеохори и Теа, в посока Агиа Сотирас. Пожарникари, военни и доброволци поставят се старания огънят да не доближи селището Иной и да не продължи в посока Порто Гермено.

Възникналият на 16 август 2021 година пожар в община Лавреотики, който заплаши националния парк към нос Сунио, е изгасен. Пожарите в северната част на Евбея, Древна Олимпия и Гортиния, Пелопонес са под надзор, само че остава забележителен рискът от наново възпламеняване. Опасността от пораждане на нови пожари остава в действие за по-голямата част от страната, оповестиха от Министерство на външните работи.

Τрафикът по остарелия народен път Елевсина – Тива, от 33-тия до 30-тия км е спрян в двете направления и се отбива през националната автомагистрала Атина – Ламия. Движението по останалите второкласни и третокласни пътища в региона на Вилия продължава да е спряно или лимитирано.

Актуална информация за пътната конюнктура в Гърция може да бъде проследена на уеб страницата на гръцката полиция. През миналите 24 часа няма постъпили сигнали от потърпевши български жители. Посолството в Атина продължава да следи развиването на обстановката, като е обезпечено непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане на българските жители на телефоните на задачата - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР