Продължават опасенията на медиците, че проблемът с епидемията от COVID-19

...
Продължават опасенията на медиците, че проблемът с епидемията от COVID-19
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Очевидно епидемията не затихва

Продължават опасенията на медиците, че казусът с епидемията от COVID-19 ще се задълбочи през есента. Според данните към днешна дата болестта не забавя своето разпространяване.
“Далеч сме от рисковата зона да нямаме кревати, казусът е, че те би трябвало да са съпроводени със съответните способени специалисти”, съобщи пред Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

От няколко дни здравните специалисти сигнализират, че казусът през есента ще се състои в компликацията да се разграничат болните от елементарен грип и тези, инфектирани с ковид. Според доктор Симидчиев едно от решенията ще бъде всеки пациент да се третира като възможен преносител на вируса, само че това ще наложи и по-широко тестване.

Проблем е когато сме в закрити пространства, на разстояние по-малко от 2 метра. Чакането пред лекарския кабинет съгласно специалиста също основава риск.

“Явно епидемиологичният развой не стихва в този месец, когато всички чакаха да са по-малко заразените”, изясни още пулмологът.

Далеч сме от рисковата зона да нямаме кревати, казусът е, че те би трябвало да са съпроводени със съответните способени експерти. Той предвижда, че същинският проблем ще настъпи през октомври, дружно с другите респираторни вируси.

Д-р Симидчиев прикани да си сложим ваксина против грип при започване на грипния сезон, с цел да бъдем защитени от циркулиращите варианти.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР