Продължават ожесточените боеве между Русия и Украйна в ключовия град

...
Продължават ожесточените боеве между Русия и Украйна в ключовия град
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Сателитни снимки показват последствията от боевете в Соледар


Продължават яростните боеве сред Русия и Украйна в основния град Соледар в Донецка област. Сателитни фотоси разкриват следствията от неспирния обстрел сред двете страни.

На първото изображение от 1 август 2022 година е постройката на учебно заведение и къщи в южната част на Соледар.
Втората фотография е направена преди 2 дни – на 10-и януари. Сградите са полуразрушени, а на земята личат и следите от десетки снаряди.

Втората двойка изображения още веднъж е от същите дати. Първата фотография е от лятото и демонстрира жилищен квартал с блокове и къщи, а на втората към този момент се вижда нереален град с голям брой опустошения.

Над 500 цивилни остават блокирани в източния украински град Соледар. Според украинския началник на Донецката военна администрация тяхната евакуация сега е „ нереалистична “.

Руски сили са влезнали в Соледар, само че не управляват града, настояват от украинската войска. И двете страни признават за „ доста сложна “ обстановка в региона и за огромен брой жертви от страна на съперника.

„ Интензитетът на обстрела се усили с към 70%, само че нищо не се е трансформирало коренно. Бойците ни удържат защитата “, споделя украински боен.

По думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков главната работа занапред следва.

Междувременно хирурзи се похвалиха, че са съумели да извадят от тялото на украински боец цяла невзривена граната. Дългият 4 сантиметра арсенал бил затънал покрай сърцето. Операцията е осъществена в наличието на двама сапьори - при риск от детонация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР