Продължават консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

...
Продължават консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев.
Коментари Харесай

Радев към ДБ: Българите не очакват това, което се случва в парламента

Продължават консултациите за сформиране на държавно управление при президента Румен Радев. На „ Дондуков ”2 през днешния ден се явиха от „ Демократична България ”.  Държавният глава изрази терзание за това, което се случва в Народното събрание, като съгласно него не това желаят гласоподавателите. Христо Иванов пък му отвърна, че един кабинет не би трябвало да бъде непременно, а промените на изборния кодекс е посочила, че не са извлечени уроците, което не е добър знак.
Прочетете още
" В парламентарната република парламентарно показаните политически сили  са призвани да излъчат болшинство за основаване на работещо постоянно ръководство. Те имат ангажимент и за неговия надзор. Тук няма дребни и огромни партии. няма дребни и огромни политически сили в Народното събрание, тъй като отговорността е обща. На последните избори българските жители не гласоподаваха доверие на нито една партия да ръководи сама. в противен случай – Народно събрание е фрагментирано и това прави напъните за лъчение на болшинство за решение на значимите проблеми в българското общество – сложен, само че не и неосъществим въпрос. Следя със угриженост протичащото се в българския парламент и ви убеждавам, че не това чакат българските жители. Това, което чакаме всички -  консолидация за намиране на сполучлива формула за сформиране на ръководство и за решение на значимите проблеми – отива в друга посока. В посока повишаване на борбата и начертаване на нови разграничителни линии ", уточни президентът. 

„ Това са следващите съвещания в един все по-труден свят и по-трудна обстановка ”, съобщи водачът на „ Демократична България ” Христо Иванов. Според него възможностите за сформиране на кабинет ще е мъчно.

„ Аритметиката демонстрира, че не по-малко от три партии са нужни за съставянето на кабинет.  За да е устойчиво обаче държавното управление, се изисква слагане на цели и основаване на структура и атмосфера, която да увери българските жители, че това не е безпринципна колекция, която е там единствено, с цел да усвоява властта ”, добави той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР