Продължават действията на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара в

...
Продължават действията на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара в
Коментари Харесай

Пожарът в ТЕЦ Марица Изток 2 е овладян

Продължават дейностите на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара в комин на сероочистващата апаратура, на територията на седми блок в Топлоелектрическа централа „ Марица - Изток 2 ". На мястото на случая са съсредоточени 14 пожарни екипа, автомеханична стълба и екип за химическа отбрана. Част от горящото оборудване се е срутило. Няма данни за непосредствена заплаха за здравето на хората в региона, както и за замърсяване на въздуха. Към момента не е постъпвала и информация за потърпевши служащи.
В работата на оперативния щаб, който управлява дейностите на пожарните екипи, взе участие и основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Производствената активност на Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток 2 " не е наранена от произшествието.
Припомняме, че сигналът за произшествието беше подаден към 10 часа в оперативния център на пожарната работа в Стара Загора. Предполага се, че огънят е тръгнал от сероочистващата апаратура, при осъществяване на ремонтни действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР