Продължават акциите на данъчни в ресторанти и търговски обекти в

...
Продължават акциите на данъчни в ресторанти и търговски обекти в
Коментари Харесай

Данъчни удариха няколко ресторанта, известен детски клуб и магазини в Пловдив, грози ги запечатване

Продължават акциите на данъчни в заведения за хранене и търговски обекти в Пловдив. За миналите седмици няколко заведения, магазини, разкрасителни студиа и детски център са попаднали в листата на Национална агенция за приходите за извършители на данъчното законодателство. Заради неспазване на наредбите те могат да бъдат запечатани за интервал от един месец. 
Прочетете още
Проверка е била осъществена в ресторант XIX век в центъра на града. По време на нея чиновниците на приходната организация са установили нередности. Обектът на ул. „ Цар Калоян “ 1 се стопанисва от компания „ АИД 8485 “ ЕООД с шеф Диляна Дачева.



Китайски ресторант „ Азия “ в Тракия също е бил засечен в нарушаване. Той се ръководи от сдружението „ АЗИЯ ГРУУП “ ООД, записано в Пловдив. Управител е задграничния жител Йе Ванли, който има още четирима съдружници. Едноличен притежател на капитала е Джоу Гуансионг.



Ресторант „ На-Ти “ в кв. „ Съдийски “ също е част от листата с извършители на Закона за Данък добавена стойност. По време на инспекция са открити учредения заведението да бъде запечатано от Национална агенция за приходите. Обектът е регистриран на компания „ АРБУЛ 2019 “, чийто шеф е Атанас Малинов. 

 На запечатване предстои и един от обектите на известна верига детски центрове. Клубът на Капела Плей “, който се намира в един от моловете на Пловдив, е бил тестван от данъчните. Дружеството, което има обекти в няколко български града, е записано в София. Негов създател е Виолета Черноокова, излиза наяве от информация в Търговския указател. Едноличен притежател на капитала е акционерно сдружение „ Капела България “.



В листата с извършители са влезнали още няколко търговски обекта. Сред тях е шоурум за стъклени произведения, находящ се в „ Кючук Париж “. Негов лични е Ангел Михалков – шеф и едноличен притежател на капитала във компания „ АРЕАГЛАС БГ “ ЕООД.

Два салона за хубост са пред угрозата краткотрайно да преустановят активност поради открити нарушавания. Това са студио Авангард в „ Тракия “, благосъстоятелност на Елисавета Спасова и студио за хубост „ Донита “, ръководено от компания „ Доан “ ЕООД на Донка Андонова.



Съдбата на всички тези обекти към момента не е решена, защото насилствената административна мярка " Запечатване " може и да не бъде изпълнена. Такъв вид наказване се постанова при при положение на несъблюдение на наредбите на Закона за налог върху добавената стойност и Валутния закон. Най-често става сума за неиздаване на касов бон, нередовност на фискалните устройства или неоторизиран програмен продукт за отчитане на продажби. Предвиден е алтернатива, в която собствениците на обектите имат право да апелират мярката, наложена им от инспекторите, в период от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца възнаграждение на имуществена глоба. При наново нарушаване обаче не се позволява печатане на обекта преди приключването на един месец от запечатването му.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР