Продължаващите руски ракетни удари по територията на Украйна са следствие

...
Продължаващите руски ракетни удари по територията на Украйна са следствие
Коментари Харесай

Песков: Киев не иска преговори, специалната военна операция на Русия продължава

Продължаващите съветски ракетни удари по територията на Украйна са разследване от нежеланието на Киев да стартира мирни договаряния с Москва. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, като добави, че Русия ще продължи така наречен специфична военна интервенция.

Попитан от публицисти по какъв начин се свързани ударите по украинската инфраструктура с " хода на специфичната интервенция " Песков отговори, че става дума за обекти, които имат директно или индиректно отношение към военния капацитет на Украйна.

Говорителят на Кремъл отхвърли концепцията на украинския президент Володимир Зеленски за обществени договаряния сред Москва и Киев, като акцентира, че такива договаряния просто не съществуват. " Едно е ясно - украинската страна не желае никакви договаряния. Специалната военна интервенция продължава и нейните цели би трябвало да бъдат реализирани ", сподели още Песков. Освен това той приветства напъните на Организация на обединените нации за удължение на зърнената договорка и изрази вяра, че ще бъде обезпечен износът на съветски торове и зърно.

" Това е значим позитивен прогрес и тази работа ще бъде финализирана, с цел да бъдат преодолени напълно всички директни и косвени проблеми, които стоят на този път ".

По-рано от съветското министерство на външните работи оповестиха, че Москва позволява удължаването със 120 дни на подписаната през юли в Истанбул " зърнената договорка ", чийто период изтича на следващия ден.

Същевременно съветският държавен глава Владимир Путин подписа декрет за възобновяване на състава на Съвета по правата на индивида при президента. От Съвета бяха изключени известни правозащитници и публицисти. На тяхно място бяха назначени последователи на по този начин наречената специфична военна интервенция в Украйна.

В състава на Съвета бяха включени да вземем за пример известният с патриотичните си възгледи дълготраен боен сътрудник на вестник " Комсомолская истина " Александър Коц и депутатът от Народния съвет на Донецката национална република Елена Шишкина.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изясни рокадите по този начин: " При новите условия други лица стават водачи на публичното мнение. При новите условия други лица могат по-добре да съставляват гражданското общество ".

От състава на Съвета отпадна известният публицист, историк и държавник Николай Сванидзе. В изявление за БНР през април т.г. Сванидзе съобщи: " Преговорите са вторични, първична е спецоперацията, тъй като това желаят хората. Това желае всеобщият путински гласоподавател. Путин попадна в капан, тъй като възпита гласоподавател, който желае от него война до цялостна победа ".

Попитан накъде върви Русия Сванидзе отговори: " В сегашния миг върви към задънена улица. При това с всички сили. Защото новата държавна идеология е тоталитарна, имперска, антизападна и като цяло припомня за най-лошите образци в историята на ХХ век ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР