Продължаващата вече втори месец война на Русия срещу Украйна остава

...
Продължаващата вече втори месец война на Русия срещу Украйна остава
Коментари Харесай

Расте негативното отношение на българите към Владимир Путин

Продължаващата към този момент втори месец война на Русия против Украйна остава главен фокус на внимание за българските жители. Проучването на " Алфа Рисърч " демонстрира, че 46% от сънародниците ни не престават  да наблюдават всекидневно и с детайлности новините за военните дейности, реакциите на света и ориста на украинските бежанци. Други 38% декларират, че се интересуват от тематиката като цяло и по-общо, а едвам 16%  не демонстрират интерес.

Войната ускорява поляризацията по редица тематики в българското общество, което се дължи както на увеличената интензивност на бранителите на Украйна и на дейностите на Русия в обществените мрежи, по този начин и на покачващия се прочувствен градус на напрежение сред тях. В две връзки обаче тя обрисува ясни трендове, които трансформират дългогодишни салда в българското общество. Продължава ерозията в персоналния рейтинг на Владимир Путин. След спада до 32 на 100 в първите дни на войната, в този момент доверието в него слиза на 25%, а недоверието скача до 61%. Много от хората, които не престават да харесват Русия, показват отрицателно отношение към президента Путин, което е оригиналност за публичните настройки в страната.

Другата значима смяна е безапелационното отменяне на Русия като модел на държавно и политическо развиване на България. 63% от интервюираните са на мнение, че мястото на България в изменящия се свят е в съюз със страните от Европейски Съюз и НАТО. 15% поддържат тезата, че мястото на страната ни е в съюз с Русия и страни към нея. Данните демонстрират, че българското общество минава през стадий на промяна, която ще оказва въздействие освен върху гео-политическите му настройки, само че и върху поддръжката за обособените политически сили в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР