„Продължаваме промяната“ връщат мандата на президента Румен Радев, след като

...
„Продължаваме промяната“ връщат мандата на президента Румен Радев, след като
Коментари Харесай

Продължаваме промяната връщат мандата на президента Радев

„ Продължаваме промяната “ връщат мандата на президента Румен Радев, откакто не съумяха да съберат нужната им поддръжка за сформиране на държавно управление.

"Уважаеми господин Василев, заповядайте да обявите Вашето предложение за сформиране на държавно управление в осъществяване на връчения Ви мандат ", посрещна представителите на "Продължваме Промяната ", отпред с Асен Василев, президентът Румен Радев.

"Г-н президент, доста Ви благодаря за връчването на мандата, за жалост не успяхме да съберем задоволително поддръжка с цел да осъществим политиките, които едно вероятно държавно управление би желало да направи. Така че връщаме мандата несбъднат ", отговори Василев.

Точно в 17.00 ч. президентът Румен Радев одобри претендента за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно заседание Асен Василев, на който преди седмица връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

Час преди този момент на брифинг Асен Василев съобщи, че ще върне мандата несбъднат.

"Ще върнем мандата на президента несбъднат. За страдание не успяхме да намерим 121 депутати, които да поддържат програмата, правосъдната промяна, работата, която имаме да свършим до края на годината като законодателна активност с цел да бъде изпълнен Плана за възобновяване и резистентност и най-много, това което заложихме, идвайки на власт, а точно да няма корупция ", съобщи Василев и сподели, че се надява това да се промени след изборите.

"В този парламент успяхме да стигнем до 117 депутата, които са подготвени да поддържат такава стратегия и такава политика. Надяваме се при едни последващи избори, спомагателните четири депутата да бъдат определени от народа и да можем да осъществяваме тези си планове ", разгласи Асен Василев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР