Продължаваме промяната внася сигнал в ДАНС за защита на интересите

...
Продължаваме промяната внася сигнал в ДАНС за защита на интересите
Коментари Харесай

ПП внася сигнал в ДАНС за защита на интересите на БАБХ

" Продължаваме промяната " внася сигнал в ДАНС за отбрана на ползите на Агенцията по храните. От партията показват, че е допустимо незаконно действие против националната сигурност на България. Допълват, че сигналът е обвързван с „ открити бездействия, които попречват Агенцията от отбрана на ползите ѝ по отношение на граничния надзор на пункта „ Капитан Андреево ".

„ Всички към този момент знаем, че България е на път да получи следващ отвод за присъединение към Шенгенското пространство. Българите към момента няма да можем да пътуваме без паспорт, както останалите европейци. Въпреки че нашите служби и администрации са положили доста старания през последните години и механически страната ни е подготвена. Но на нас ни се сподели от сътрудниците в Нидерландия, че България има сериозен проблем с корупцията и с използването на закона и правовата страна по принцип. Правителството „ Петков " стартира огромни промени, с цел да възвърнем доверието както в българските жители, по този начин и в нашите сътрудници в Европейски Съюз. Акцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " беше основополагаща, с цел да може европартньорите ни да видят,че една от най-големите сухопътни граници в Европа може още веднъж да е сигурна ". Това съобщи Даниел Лорер от Политическа партия.

По думите му обаче БАБХ наподобява саботира акцията, подета от кабинета „ Петков ". „ Сигналът, който ще внесем, касае бездействието на тази институция във връзка с ограниченията, които взехме, с цел да не се повтаря обстановката там ", акцентира Лорер.

„ Сигналът към ДАНС е 4 страници. С приложенията е 25-30 страници. Той материализира нашите терзания, че със своите дейности или бездействия настоящето управление на БАБХ заплашва националната сигурност на България и компрометират държавния интерес ", съобщи от своя страна Иван Христанов.

Той уточни, че поради неплатена такса от 70 лв. е изгубено значимо дело и държавният интерес не е предпазен. „ Забелязваме, че редовно управлението на БАБХ не изпраща представители на Правна дирекция да пазят ползите на страната при правосъдни съвещания ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР