Продължаваме промяната“ се държат опасно радикално, като се опитват да

...
Продължаваме промяната“ се държат опасно радикално, като се опитват да
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: ПП подкопават националната сигурност с внушението, че вотът ще бъде откраднат

„ Продължаваме промяната “ се държат рисково коренно, като се пробват да взривят обществения мир, популяризирайки недоказани тези за фалшифицирани избори – минали и бъдещи.

Думите на Георги Свиленски, че едно лице разполага и може да търгува „ кода за машините “, са извънредно значими и тъй като бяха изречени от парламентарната естрада.

Това придава на изказванието му институционална ангажираност и официализира досегашните съмнения, че е допустима намеса в машинния избор.

Още повече, че тази теза е изречена от доскорошен сътрудник на Политическа партия в ръководството. Това е второто съществено обвиняване след рецензиите на Има Такъв Народ към порочни властови практики на Политическа партия.

По този метод Политическа партия попадат в клопката на политическата изолираност, в която доскоро обясняваха, че е ГЕРБ. Днес, Политическа партия е нежелателен сътрудник от някогашните си съидейници във властта. Дори измежду кръгове в Демократична България се чува рецензия към актуалното държание на Политическа партия и изолационистката им политика обвързвана с превръщането на опцията за бъдещо постоянно държавно управление с втория мандат в пленник на машинната им фикс идея.

Политическа партия се държат рисково коренно, като се пробват да взривят обществения мир, популяризирайки недоказани тези за фалшифицирани избори – минали и бъдещи. За над 30 години демократична политическа система, в България в никакъв случай изборни резултати не са били оспорени. Изборният развой е подложен на критика и следен още от 1990 година. Знаем за практики на корпоративен, следен, платен и анулиран избор, само че в никакъв случай избори не са били непризнати, в това число от интернационалните наблюдаващи.

Тук би трябвало да отбележим, че и самите Политическа партия използваха извънредно непозволено наличието си в служебната власт с цел да развиват политическия си имидж и да вършат предизборна акции. Последствие служебната власт на Радев изчегъртваше ГЕРБ и популяризираше Политическа партия. Да се употребяват държавните запаси за партийна агитация и за изборна реклама е също корист с власт на избори.

Изключително рисково е да се саботира авансово изборния развой и то в среда в която се чакат вероятно и предварителни парламентарни избори, и локални избори. От в този момент се вършат манипулативни внушения от „ Промяната “ за локалния избор следващата година.

В този нездравословен политически подтекст Политическа партия изкараха хората си на улицата, като им внушиха, че честността на вота е в заплаха. Такава радикализация по модела на Тръмп в Съединени американски щати е път да разбие главния либерален пиедестал, посредством който обществото делегира правото си да бъде ръководено – изборите. Внушението, че изборите ще бъдат откраднати, евентуално активизира страстите в електората на Политическа партия, само че тази теза подрива непосредствено националната сигурност в страната.

Истината е, че напълно машинният избор отблъсква част от обичайно левия електорат, а десния на ГЕРБ има тотално съмнение към тази форма.

И вместо да се търсят законови гаранции в ИК за усъвършенстване на отбраната на машинния избор, нещо което се постанова под напора на публичното съмнение, обществено стана известно, че Кирил Петков „ държи кода “ на машините. /БГНЕС

------------

Цветанка Андреева, политолог. Анализът е изработен особено за Агенция БГНЕС.
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР