Продължаваме промяната“ (ПП) поиска с официални писма коментари от Висшия

...
Продължаваме промяната“ (ПП) поиска с официални писма коментари от Висшия
Коментари Харесай

ПП: Гешев да отговори защо българската прокуратура се счита за заплаха за сигурността на НАТО и Европа


„ Продължаваме промяната “ (ПП) изиска с публични писма мнения от Висшия правосъден съвет и основния прокурор Иван Гешев за изводите на щатския конгресмен Уорън Дейвидсън, че дейностите и бездействията на българската прокуратура заплашват сигурността на НАТО и Европа.

От там прецизират, че в писмото на конгресмена до финансовия министър на Съединени американски щати се споделя, че „ за българския основен прокурор Иван Гешев има отчети за дейности, свързани с корупция, които са от необикновен интерес “, както и че има „ систематични проблеми с неефективните престъпни следствия и неявяване на самостоятелност в престъпните следствия, които засягат основния прокурор “ – забележки, отправяни нееднократно и от Съвета на Европа.

В писмото на Дейвидсън се упорства още, че българската правосъдна система е повлияна от държанието на прокуратурата и намира демонстрация в преустановяване на всички следствия и ограничения против лица от български генезис, глобени по силата на закона Магнитски, показват още от Политическа партия.

От партията приканват Председателя на Висшия правосъден съвет и основния прокурор Иван Гешев да създадат обществени мнения по изложените изказвания и техния интернационален отзив, показват в известието си от партията.

„ Това не е първият сигнал от Съединени американски щати, страна-членка на НАТО, за забележимите резултати от работата на прокуратурата в България. В началото на 2021 година сенаторите Боб Менендес и Джим Риш също писаха писмо за корупцията у нас и нейното отрицателно отражение върху мястото на България на интернационалната карта “, напомнят още от Политическа партия.

От партията приканват прокуратурата да си свърши работата по знаковите корупционни кавги в България, единствено част от които са случаите „ Капитан Андреево “, автомагистрала „ Хемус “ и други
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР