Продължаваме Промяната“ оттегля номинацията на Никола Минчев за председател на

...
Продължаваме Промяната“ оттегля номинацията на Никола Минчев за председател на
Коментари Харесай

ПП оттегля номинацията на Минчев, ще гласуват против Желязков

„ Продължаваме Промяната “ отдръпва номинацията на Никола Минчев за ръководител на 48-ото Народно заседание и няма да поддържа претендента на ГЕРБ Росен Желязков.

Това оповестиха от партията на брифинг късно довечера в Народното събрание.

Ще дадем опция на останалите парламентарни групи да изберат ръководител, заяви Андрей Гюров.

Партията също по този начин няма да поддържа предлагането на „ Демократична България “ за ротационно председателство на Народното събрание, защото съгласно Асен Василев то е „ мощно неефективно “.

Много по-нормално е Народното събрание да има един ръководител, както е имал постоянно, посочи Василев.

Ясно декларирахме, че сме градивна съпротива. Ще гласуваме срещу претендента на ГЕРБ, ще забележим дали ще подкрепим претендент на друга политическа партия, сподели Асен Василев.

Сглабянето на държавно управление в подобен фрагментиран парламент е доста тежка и сложна задача, сподели още Василев. Той дефинира обстановката, в която победител на изборите не може да събере поддръжка даже за ръководител на Народно събрание, като невиждана.

Да свалиш държавното управление на Политическа партия и единственият ти проект е да искаш поддръжка от тази партия, е малоумно, съобщи Асен Василев и добави, че с цел да не вкарват страната в конституционна рецесия, дават крачка обратно.

Кирил Петков добави, че в четвъртък партията няма да пречи на гласуването, само че няма да поддържа претендента на ГЕРБ-СДС за началник на Народно събрание Росен Желязков.

БГНЕС напомня, че по-рано ГЕРБ одобри предлагането на „ Демократична България ” за ротационно председателство на Народното събрание. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР