Продължаваме промяната“ не виждат опции за съвместно управление или коалиция

...
Продължаваме промяната“ не виждат опции за съвместно управление или коалиция
Коментари Харесай

ПП от Пловдив: Не виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите, очакваме компромати в предизборната им кампания

„ Продължаваме промяната “ не виждат варианти за взаимно ръководство или коалиция с ГЕРБ след изборите това лято. Това съобщи някогашният финансов министър Асен Василев от Пловдив. Заедно с акад. Николай Денков, Кирил Петков и Никола Минчев те организираха открита среща със свои симпатизанти на Римския стадион. От партията обрисуваха промените и измененията, които са били реализирани по време на присъединяване им в политиката. 
Прочетете още
От партията обаче подчертаха, че са подготвени за компрометираща предизборна акция от страна на досегашните им сътрудници, с които управляваха в падналото държавно управление.

„ Целият звук, който се подвига, е, с цел да не помнят хората какво се случваше. Хубаво, снимали куче с пачки. Ние видяхме и фотоси на Бойко с пачки. Всичко това е, с цел да забравим какво се случва в станата и да спрем да питаме главния въпрос – каква е вашата концепция България да бъде по-добре и по-богата? Виждаме придвижването на междинната работна заплата – тази година ще стигне над 2500-2600лв. 2009 си спомняте какъв брой беше. Не би трябвало да се отхвърля напредъкът – просто е по-бавен “, съобщи Василев.



„ Ако с нещо ще останем в историята – това е Шенген. Ако няма изненади, до края на годината ще имаме – „ Да “. Това съобщи министър председателят в оставка Денков. Той акцентира, че България има позитивна развиване и по отношение на влизането ни в Еврозоната.

„ Инфлацията е най-ниската за последните 2-3 години. Ако съпоставим с покачването на заплати, ще видите, че растежът на приходите изпреварва инфлацията. От 2020 година до в този момент, за 4 години постигнахме над 50% растеж на заплатите. “, съобщи той. Денков направи анализ на всички промени в обществената политика и опазването на здравето. „ Колкото и да се пробват да омаловажат това, което сме създали – то е реалност “, разяснява още Денков.

Според Асен Василев ръководството им в ГЕРБ и Движение за права и свободи се е провалило поради неналичието им на предпочитание да пуснат властта и да осъществят действителна смяна в структурата на държавните регулатори и служби.

„ Всичко на хартия беше добре. Когато пристигна момента за действителна промяна и смяна – всичко се разпадна. И внезапно станахме най-лошите. В момента, в който започнаха да ни плюят, стана ясно, че ние желаеме почтена смяна “, разяснява още някогашният финансов министър.

В момента, в който промените трябваше да станат същински, ГЕРБ отхвърлиха да подпишат съглашение, че нещо такова ще се случи, камо ли да поддържат такова нещо, акцентира съпредседателят на Политическа партия. Той уточни, че измененията не са нещо толкоз мъчно.

" Става въпрос за това да има почтени състезания на всички места, съдът да работи и хората да му имат вяра, прокуратурата, Държавната организация " Национална сигурност ", Министерство на вътрешните работи и службите да не се употребяват като бухалки, да имаме почтени избори, каквито имахме единствено по времето, когато Бойко Рашков беше министър ", разяснява Василев.

„ Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ ни се вързаха за обществените промени, с ГЕРБ и Движение за права и свободи избутахме Шенген и Еврозоната. Всички споделят, че ГЕБР са ни надиграли. Всъщност ние изиграхме ГЕРБ и ги накарахме да създадат това, което те не желаеха. В момента, в който се усетиха и споделиха: “не можем “, ние казахме – „ избори “ “, добави още той.



Бившият финансов министър напомни, че сега се изготвят техническите задачи за огромния план за градска железница на Пловдив. Вече е изработен идейният план и от следващата година може да започва строителството – „ в случай че до тогава НКЖИ не си смени целите “, добави той.

Ние се връщаме назад при хората, тъй като силата на смяната не е в политиците, а при хората, сподели Кирил Петков. По думите му се връщат към отворена и почтена полемика. Според него с всички кални акции се пробват да откажат хората, които се чудят дали да гласоподават. Признавам си грешката, че повярвах, че промените, които започнахме с всички закони, можеха да продължат и с назначенията, само че видяхме, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не са подготвени да дадат властта, добави Петков.

Според него свадите с „ пудела “, „ пицата с кристали “, „ чаталджа гейт “ и други изнесени по техен адрес компромати, оповестени в медиите, са били скалъпени от досегашните им сътрудници във властта. „ Те не желаят да кажат – „ Ние сме по-добри от тях “. Те желаят да кажат – „ Всички са идентични “, с цел да откажат хората да гласоподават и да продължи перманентната власт. Те са доста положителни политици – царе в тази игра. Докато те играят тактическата игра, те не видяха, че цялата тази смяна хората я виждат. Промяната на мисленето на хората към този момент се е случила и тя е единственото постоянна във времето “, съобщи Петков.

Те не разясниха решението на „ Зелено придвижване “ да се яви сама на изборите.

Нашата визия за България не се е трансформирала, само че към този момент имаме инструментите, с цел да я реализираме, съобщи още съпредседателят на Политическа партия.

На въпрос от публиката дали са подготвени още един път да седнат на масата за договаряния с Бойко Борисов и Делян Пеевски след изборите Петков уточни, че този вид е по-скоро неосъществим, защото от „ Продължаваме промяната “ са осъзнали, че „ те няма да се трансформират и не желаят да пуснат властта “.



Аферата към някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев Политическа партия разяснява по следния метод:

Ако в действителност има контрабанда, някой е вдигнал бариерата на границата, някой началник на промяна и на граничен пункт си е затворил очите. ДАНС или са създали контролно произвеждане и всичко това са го следили в действително време, или не са разбрали, или някой в ДАНС също си е затварял очите. Така Василев коментира информацията, че има фотоси на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, задържания за контрабанда Стефан Димитров и " друго публично известно лице ".

Казах, че Живко Коцев е заплашван от и.ф. основен прокурор, припомни Денков. Според него акцентът би трябвало да бъде върху това, че антикорупционната комисия, и.ф. основен прокурор и ДАНС " са спретнали едно мероприятие " по отношение на основния секретар без да са потвърдили нищо. Те би трябвало да обяснят, в случай че е имало канали за корупция, кой ги е покривал, кой е пускал камионите, с цел да знаем каква е истинката картина, добави Денков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР