Продължаваме промяната и Демократична България ще се явят заедно на

...
Продължаваме промяната и Демократична България ще се явят заедно на
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" си дадоха право да действат поотделно в коалицията

Продължаваме смяната " и " Демократична България " ще се явят дружно на следващите предварителни избори през април, само че всяка от обединенията резервира правото си да работи друго от друга в избрани обстановки, а по-голямата част от решенията в обединението ще се одобряват не от председателския съвет, а в по-широк формат - от парламентарната група.

Това, съгласно източници на " Дневник ", планува съдружното съглашение за основаването на новото обединяване. Целта е да се избегнат конфликтни точки сред сътрудниците в обединението, която от двете страни дефинират като нужна, само че не безпроблемна. Както и да се балансират възможни персонални упоритости, които биха могли да докара до изостряне на връзките.

Новата коалиция към този момент е напреднала в разпределянето на водаческите места за кандидатдепутатските листи, срокът за чието вписване изтича след към две седмици. По неофициална информация всеки от партьорите ще уточни имената от своята групировка, като се чака това да са познати от предходните избори кандидати. В акцията си обединението ще разчита на поддръжката на цивилен организации от страната, с цел да извърши поръчката да реализира по-високи резултати, в сравнение с сътрудниците имаха сборно в предходния избор.

Първото оповестено сподели съвсем еднакъв резултат сред ГЕРБ и новата коалиция, само че социолозите категорично прецизират, че то не е изследвало резултата от оповестените преди дни нови наказания по закона " Магнитски " - тематика, която ще е част от акцията на новото обединяване.

Коалиция в развиване

Регистрираната в сряда (15 февруари) от Централната изборна комисия (ЦИК) коалиция включва шест партии: " Продължаваме промяната " (с водачи Кирил Петков и Асен Василев), " Средна европейска класа " (Константин Бачийски), ВОЛТ (Настимир Ананиев), " Да, България " (Христо Иванов), ДСБ (Атанас Атанасов) и " Зелено придвижване " (Владислав Панев и Добромира Костова).

 " Продължаваме промяната " и " Демократична България " се споразумяха да работят за " обективна България "

Коалиционното съглашение, което беше подписано предходната седмица, не е обществено оповестено, само че съгласно информация на " Дневник " обединяването ще бъде водено от така наречен председателски съвет, който се състои от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев. Не е изключено управлението на обединението да включва и други знакови лица от обединението. Договорено е обаче, че по-голямата част от решенията ще се взимат от парламентарната група, споделиха политици от обединяването. Според източници на " Дневник " в съдружното съглашение е категорично посочено и, че в някои случаи сътрудниците може да работят друго един от различен, когато става дума за опазване на идентичността им.
Предишното Народно заседание сподели разминавания в позициите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " по основни въпроси. Най-видимо това беше при гласуванията по и в частност за обществените разноски, както и в.

Партньорите още не са се договорили каква ще бъде предизборната им стратегия, не е конкретизирано и по какъв начин ще си разпределят държавната дотация (по 8 лева годишно на автентичен глас - бел. авт.), която се чака да получат след изборите на 2 април.

Източници от обединението позволиха съдействие с " Ние идваме " на Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, само че обявиха, че представители на придвижването няма да бъдат на избираеми места в листите. По неофициална информация Цветан Цветанов и неговата партия " Републиканци за България " са показали интерес за присъединение към обединението, само че им е било отказано.

Водачите - познати, съотношението незнайно

Според информация на " Дневник " " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са се договорили водачите на листите да са разпределени почти две към едно в интерес на " Продължаваме промяната ", която имаше много по-силен резултат на изборите през октомври - 20.20% от гласовете против 7.45% за " Демократична България ".

Източници и от " Продължаваме промяната ", и от " Демократична България " разясниха, че към момента има доста неясноти коя партия къде ще получи водещо място, само че настояването на Кирил Петков и Асен Василев било да вземат челните места в огромните градове. Според обсъжданите до момента в партията номинации лидер в Благоевград ще бъде Андрей Гюров, в Бургас - Константин Бачийски, във Варна - Даниел Лорер, в Плевен - Радостин Василев (вместо Иван Христанов). В Пловдив , където се чака множеството партии да изпратят водачите си за водачи, се чака преди всичко в листата да е Никола Минчев. В Стара Загора евентуалният лидер е Радослав Рибарски, в Хасково - Асен Василев, а в Ямбол - Мирослав Иванов.

По неокончателна информация листите в С о фия ще бъдат водени от: Част от съпредседателите и знаковите лица на " Демократична България ", които този път няма да могат да водят листи, ще получат избираеми места в София, където поради последното национално броене мандатите се усилват и обединението има късмет да вкара повече депутати.

Източници на " Дневник " в " Демократична България " разясниха импровизирано, че до момента в който не са завършили договарянията, може да има промени в разпределението на регионите сред новите съдружни сътрудници. " Докато всичко не е уредено, нищо не е уредено ", заключи обстановката пред " Дневник " представител на обединяването.

Ако се запазят досегашните упования, измежду местата, в които " Демократична България " ще получи водаческите места, са: Русе , Разград , Кърджали , Видин и Търговище . В обединяването отхвърлят даже импровизирано да загатват имена на водачи, само че, в случай че останат тези от изборите при започване на октомври, хората ще са надлежно Надежда Йорданова, Ивайло Мирчев, Радослав Милев, Любен Иванов и Илина Мутафчиева. Кърджали е един от най-трудните региони в страната, защото всекидневно четири от петте мандата там печели Движение за права и свободи, а другите партии се борят за последния.

Сред противоречивите региони се обрисува Велико Търново . Причината е, че се обрисува водаческото място да отиде при " Демократична България ", а " Продължаваме промяната " имат двама представители от този изборен регион, на които държат: юристът Милен Матеев и архитектът Йордан Терзийски. През октомври 2022 година " Продължаваме промяната " взе два мандата в този регион, а " Демократична България " - един, само че не е несъмнено дали резултатът в този момент ще се повтори.

" Китка от дела "

От седмици в медийни изяви съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков приканва за изборите да има обединяване на и показва като евентуални сътрудници " организации с дела ".

Източник от " Продължаваме промяната " разказа концепцията за съдействие като " китка от дела ". Според него подкрепящите организации ще подпишат на обединяването, въпреки и да не вземат участие в него официално. Те няма да да получават места в кандидатдепутатските листи, само че в подмяна ще имат ангажимент идеите им да добият публичност и поддръжка в новото Народно заседание.

Според разнообразни представители в обединението тя има благоприятни условия, само че и опасности. Кирил Петков обществено показва, че съидейниците на идеите могат да носят електорална поддръжка, другояче неуловима за социолозите. Смята се, че таман ангажирането на многообразие от организации може да стимулира хората с електорална отмалялост да гласоподават.

Представили на обединението сочат като риск упованието за пристъпване на правилото, че гражданският бранш не се ангажира политически. Освен това, при следващия парламент с несигурни болшинства и дълготрайност, задължението за застъпване за идеите на организациите може да се окаже несбъднат, което ще докара до отчаяние.

В " Продължаваме промяната " чакат да привлекат повече гласоподаватели и с " позитивна, неагресивна акция ", само че въпреки всичко с ясно изтъкване на съперниците поради. Конкретните послания още не са дефинирани, само че импровизирано се разясняват претекстове към вдъхването на вяра, че " тук може да не е по този начин ".

В " Демократична България " държат и на тествани свои прояви в предизборните седмици, както и в деня на вота, като " Демократично кафене " (политиците сядат на кафе с гласоподаватели в разнообразни градове) и самодейността, която следи за честността на изборите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР