Продължаваме промяната“ и Демократична България“ са готови да сформират правителство

...
Продължаваме промяната“ и Демократична България“ са готови да сформират правителство
Коментари Харесай

ПП и ДБ се разбраха за кабинет на малцинството с „гаранции“ от парламента

„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са подготвени да образуват държавно управление на малцинството с втория мандат. Това стана ясно на взаимна конференция на двете политически сили, които до неотдавна бяха и съдружни сътрудници. По думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков страната е в „ политически вакуум “.

Другият някогашен съдружен сътрудник – Българска социалистическа партия – не взе участие на конференцията и наподобява, че остава отвън проектите на двете политически сили, най-малко към този момент.

Припомняме, че президентът съзнателно бави връчването на мандатите, с цел да избегне избори преди март, само че и с цел да даде време на партиите да реализират консенсус между тях. 

Тук сме дружно, Политическа партия и Демократична България, с цел да кажем, че не може да продължаваме по този метод. Българският народ чака проект, визия, държавно управление. Имаме подготвеност, в случай че вторият мандат пристигна при нас, дружно да работим за образуването на държавно управление на малцинството с ясна визия, ясна тактика, явен проект, като би трябвало да има и избрани гаранции, които Народното събрание да даде, че е кадърен да работи в подобен формат “, разяснява Петков.

Асен Василев пък акцентира, че предходният постоянен кабинет, в който Политическа партия и Демократична България бяха съдружни сътрудници, е почнал да работи по трите недъга, от които България страда. Първият, съгласно него, е, огромна част от бизнеса зависи директно от страната – „ дали през публични поръчки, дали през рекет, или непотребни лицензионни режими “.

Това пречи на страната да се движи напред. “

Вторият кусур, съгласно Василев, е, че България е с най-голямото неравноправие в целия Европейски Съюз. По думите му това е измежду главните аргументи българите да напущат страната, тъй като не могат да се осъществят. Третият кусур е неналичието на правдивост, акцентира съпредседателят на Политическа партия.

Правителството, в което участвахме с „ Демократична България “, стартира да работи и по трите недъга. Направиха се стъпки да има следствие на основния прокурор. Това не се хареса на политическата класа, която от 30 години смуче силите на народа. “

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов разяснява, че България има потребност от ръководство, „ само че не наподобява да се образува такова “. По думите му има заплаха от пораждане на болшинство, което да прерасне в коалиция и да тласка страната обратно. Най-вероятно Иванов има поради опцията за сформиране на държавно управление отпред с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Очевидно тласкането на страната към избори и незабавните промени в Изборния кодекс също са част от сюжета, в който се намираме. “

Иванов акцентира, че пред страната ни стоят съществени задания за решение – влизането в еврозоната и Шенген, реализацията на Плана за възобновяване и резистентност, правосъдната промяна, превъзмогването на огромните разделения, бюджетният недостиг и освобождението на бизнеса от натиска.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПродължаваме смяната Демократична България мандат за държавно управление сформиране на държавно управление втори мандат ПоследниНай-четениПолитика 100 Политическа партия и Демократична България се схванаха за кабинет на малцинството с „ гаранции “ от Народното събрание Образование 152 14 000 гимназисти ще се образоват в действителна работна среда Бюджет и финанси 776 България най-сетне открива сметка във Федералния запас на Съединени американски щати Любопитно 1900 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Компании 11651 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Крипто 8280 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Бюджет и финанси 4688 Младите китайци към този момент отхвърлят да работят във фабриките Накратко 4235 Вечерни вести: „ Лукойл “ с ултиматум; Ремонт на Летище София Всички новиниОще от ПолитикаВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР