Продължаваме промяната - Демократична България трябва да си изпълнят договорката

...
Продължаваме промяната - Демократична България трябва да си изпълнят договорката
Коментари Харесай

Пеевски: Денков да си отиде в Образователното министерство, а ГЕРБ да решат кого искат във Външно

" Продължаваме промяната - Демократична България " би трябвало да си изпълнят сделката - господин Денков да си отиде в Образователното министерство, а ГЕРБ да решат кого желаят в Министерството на външните работи. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти по време на IX-та Национална конференция на Младежкото Движение за права и свободи. 

" ПП-ДБ се пробват да изопачат нещата. Няма никаква рекламация от ГЕРБ да вземат министерства. Това министерство е на ГЕРБ и те вземат решение какво да се случи. Ако вземат ( бел. от ред. -  ПП-ДБ)още едно, ротацията е безсмислена. Те ще са взели всичко ", разяснява Пеевски. 

Лидерът на ПГ на Движение за права и свободи добави, че ротацията би трябвало да се извърши по този начин, както е планувана и съответно Денков да стане учебен министър. 

Попитан какви ще бъдат идните избори през юни, той сподели: " Ако си изпълнят написаното, ще имаме единствено европейски избори. Ако не си го изпълнят, към този момент Борисов и ГЕРБ вземат решение ". 

На аргумента, че ПП-ДБ нямало да имат външнополитически канал, в случай че не получат Министерство на външните работи, Пеевски сподели, че и в този момент Борисов е началник на Комисията по външна политика в Народното събрание, а Мария Габриел външен министър. 

Той акцентира, че настоящия кабинет и парламент са евроатлантически и не би трябвало да " бутнем страната " в разногласията за постове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР