Продължаваме промяната - Демократична България ще предложат да се създаде

...
Продължаваме промяната - Демократична България ще предложат да се създаде
Коментари Харесай

ПП създава Имунна комисия

Продължаваме смяната - Демократична България " ще предложат да се сътвори парламентарна комисия, която да " осветли " всички документи от производствата на желаните от прокуратурата депутатски имунитети. Целта е да се види дали прокурорите не са употребявали някои от поисканите имунитети като политическа бухалка. Кирил Петков самичък щял да си даде имунитета, откакто комисията излезе с решение.

Това съобщи той пред Нова телевизия. По думите на Кирил Петков концепцията е комисията " да не заседава доста дълго ", както и съвещанията да бъдат открити. До момента производставата, открити от прокуратата против депуати, в това число неговото и това на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, са общо 6. 

" Тази комисия е добре да покаже, да вземем за пример, в моя случай, какво тъкмо е разкрила прокуратурата след две години. Какво тъкмо в производството се е случило в тези две години. Ще упорствам нито ГЕРБ, нито ние да оглавяваме тази комисия, с цел да няма никакви хрумвания, че тя, надали не, се употребява като някакъв чадър ", сподели той.

Според Кирил Петков посредством изнасянето на всички документи по производствата пред обществото ще се види дали прокурорите не са употребявали съответен случай като политическа бухалка.

Съпредседателят на Политическа партия заяви, че преди парламентарната комисия за имунитетите " излезе с решение ", той самичък ще си даде имунитета, с цел да покаже, че комисията не употребява за чадър. ПП-ДБ ще упорстват и за намерено чуване на основния прокурор Иван Гешев в правна комисия.

" Ако тези депутати са нарушили закона, би трябвало да си понесат отговорността. Но всеки прокурор, който се пробва да прави политическо придвижване през искане на имунитет, би трябвало да знае, че ще бъде осветен ", сподели Кирил Петков. ПП-ДБ ще желаят да се " осветлят " всички документи по производствата за желаните от прокуратурата депутатски имунитети.

" Това, което се опитваме, е да сложим спомагателна бистрота и осветляване на дейностите на прокуратурата ", сподели Кирил Петков, представен от " ОFFNews ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР