Продължаваме промяната-Демократична България са склонни на преговори с ГЕРБ-СДС след

...
Продължаваме промяната-Демократична България са склонни на преговори с ГЕРБ-СДС след
Коментари Харесай

Василев: Ще преговаряме с ГЕРБ, ако Пеевски спре да управлява тази партия. Той ни върна в мутренските години

" Продължаваме промяната-Демократична България " са склонни на договаряния с ГЕРБ-СДС след изборите, само че единствено под изискване, че ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски " не ръководи тази партия, както го прави сега ". Това стана ясно от изявление на министъра на финансите Асен Василев пред " Дарик ".

" [Пеевски] ни върна в мутренските години. Това за мен е извънредно разрушително за България. Това завръщане стартира сега, в който започнаха да се употребяват способи от 2020 година ", сподели Василев, като напомни за случилата се тогава акция на прокуратурата против президентството.

" Спомняте си тогава една шпиц команда влезе в президентството с опит за заплашване. Да са повдигнали обвиняване на някого? На нито един от тези, който се опита да сплаши, не му е повдигнато обвиняване в съд ", добави съпредседателят на ПП-ДБ.

По думите му напоследък е станало ясно, че има доста структури в страната, които са завладени. Впоследствие той даде за образец ДАНС, която съгласно него държи " банката с компромати ", която съдържа подслушвания и каузи на трупчета.

" Една простра информация да се направи какъв брой досъдебни производства има, които повече от три години не са стигнали до съд. Ето ви банка с компропамати. И против кого са тези досъдебни производства ", посочи Василев.

По мотив Пеевски министърът на финансите акцентира, че глобеният по закона " Магнитски " народен представител е " може би единственият политик в България, койтоне зависи от публичното мнение ", защото гласоподавателите му гласоподават за него без значение какво прави. В същото време утвърждението му измежду симпатизантите на Движение за права и свободи е към 4%, показва Василев.

Според него Пеевски упражнява надзор върху ГЕРБ, който е " безусловно нездравославен " както за партията на Бойко Борисов, по този начин и за страната.

Василев изрази песимизъм за честността на идните избори, които ще се проведат 2 в 1 през юни. Той чака още веднъж да има купени гласове, които да образуват сред 5 и 7% от вота, като не изключва още веднъж да има забележителен брой невалидни бюлетини.

Финансовият министър дефинира ареста на директорката на Агенция " Митници " Петя Банкова като " показна акция " и съобщи, че се надява службите да имат съществени доказателства за това, което настояват. Съпредседателят на ПП-ДБ напомни за акцията против крипто компанията Nexo, която в последна сметка приключи без обвинявания или действителни доказателства за осъществено закононарушение.

Василев напомни, че Банкова е заела поста в организацията единствено преди няколко 6-7 седмици, само че похвали свършената досега работа от нея: " За тези 6-7 седмици тя реагира съответно на въшните сигнали, в профил хора, хвана рекордно количество опиати и колета през границата и това, което виждаме, е че приходите се движат изключитлено добре в митниците ".

Министърът изрази терзанията и към проблема, който се развива към основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. В петък той разгласи, че му е оказвал напън, с цел да се отдръпна от управителния пост в службата.

" Моето пояснение е, че [Коцев] ще им пречи да развихрят операциите на изборите и да покровителстват купувачите на гласове. Тъй като нямат задоволително доказателства против него, са го принудили да си подаде оставката, тъй като в случай че имаха, това се потвърждава в съд и [тогава] няма потребност да принуждаваш да си подава оставката ", разяснява Василев.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР