Продължаваме промяната - Демократична България са готови да преговарят с

...
Продължаваме промяната - Демократична България са готови да преговарят с
Коментари Харесай

ПП-ДБ призовават ГЕРБ-СДС за преговори още този уикенд, поискаха Борисов да поведе дамската чета

Продължаваме смяната - Демократична България са подготвени да договарят с ГЕРБ-СДС незабавно, откакто Бойко Борисов и Мария Габриел се приберат от Букурещ, където те вземат участие във форума на ЕНП. Това стана ясно от изказване на водачите на обединението Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Влизаме с най-конструктивния вероятен звук в тези диалози, само че с ясна и твърда позиция по тези промени. Ние нямаме червени линии, това са алените линии на обществото. Стабилността на ръководството би трябвало да продължи ", съобщи Кирил Петков.

" Носим отговорност за това страната да има реформаторско ръководство. Ако някой желае да отсрочва промените, отговорността, че тласка страната към безвремие е негова ", сподели Христо Иванов.

Атанасов добави: " Искаме непоклатимост в страната. Тази дума избори се набива в главата на хората и ги нервира. Нека да бъдем виновни и всички да седнем на масата за договаряния ".

Той също по този начин прикани " Да сядаме още през този уикенд на масата на договарянията. Добре би било Борисов да пристигна отпред на своята дамска чета ". 

Очакванията на ПП-ДБ са да има явен механизъм за избор на новите управления на регулаторите, да няма плаващи болшинства, да има явен аршин, по който да бъдат сменяни министрите в държавното управление след ротацията. 

" Отговорното държание е най-сетне да седнем да преговаряме всъщност и процесите да текат в същото време ", означи Христо Иванов.

Те ще упорстват за промени на службите - " Има една глава за службите, която споделя, че Народното събрание не би трябвало да се занимава със службите, което е no sense. Нашето предложение е промените в службите да бъдат прилагани от държавното управление, само че да се правят със законови актове на Народното събрание ", съобщи Атанасов. 

От изказването на водачите на обединението стана още ясно, че през днешния ден ще бъдат импортирани и разпоредбите за избор на членове на реформираната антикорупционна комисия. Христо Иванов съобщи, че България няма време за отсрочване на тази промяна. 

Относно регулаторите Кирил Петков изясни, че има справедливи разлики и разминаване в механизма, който ГЕРБ-СДС оферират за тяхното попълване. Той обаче счита, че те ще бъдат обсъждани през идващите дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР