Продължаваме промяната - Демократична България публикуваха критична позиция срещу президента

...
Продължаваме промяната - Демократична България публикуваха критична позиция срещу президента
Коментари Харесай

ПП-ДБ обвини Радев в доброволен отказ от суверенитет заради концесията на Росенец

" Продължаваме промяната " - " Демократична България " разгласиха сериозна позиция против президента Румен Радев, откакто стана ясно, че е сезирал Конституционния съд.

От ръководещата коалиция припомнят на Радев, че " България е европейска парламентарна, а не президентска република ", и че българският интерес е основните пристанища да се оперират от страната.

ПП-ДБ уличават президента, че изказванията му по случая са " ориентирани към отбрана на ползи, разнообразни от българския народен интерес, и целят всяване на боязън измежду популацията ".

" Твърденията на президента Радев, че страната е неспособна да ръководи точно пристанище Росенец, граничи с непринуден отвод от суверенитет и уронва доверието в държавните институции ", споделят от ПП-ДБ.

Те подлагат на критика служебния кабинет на Румен Радев за това, че остави в действие концесията на " Лукойл " - " " - макар че имаше съображение да я приключи още в края на 2022 година поради европейските наказания против Русия.

" Призоваваме президенството, Политическа партия „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия да не прибягват до следващите опити за основаване на публично напрежение посредством разпространение на погрешни изказвания за вероятно повишение на цени и спиране на доставките. Ако разполагаха с такива данни, същите следва да бъдат показани през способените институции и да се направи същински разбор, а не да се приказва като на площада. Именно слагането на пристанище Росенец под държавен надзор би разрешило страната да дефинира такси съгласно пазарната обстановка и да се грижи за ползите на българските жители, без да се нарушава естественото действие на рафинерията ", споделят от ПП-ДБ.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР