Продължаваме промяната - Демократична България (ПП–ДБ) весоха кандидатурата на бившия

...
Продължаваме промяната - Демократична България (ПП–ДБ) весоха кандидатурата на бившия
Коментари Харесай

Епицентър: Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК подал декларация с невярно съдържание за имоти

" Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП–ДБ) весоха кандидатурата на някогашния банкер Станимир Михайлов за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Той ще бъде изслушан на изключително съвещание на отрасловата парламентарна комисия идващия понеделник.

В претекстовете за номинацията му ПП-ДБ показва, че Михайлов има нужните качества за поста и да способства за публичното доверие към здравната каса.

Сред един от главните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в региона на ръководството на опазването на здравето, показва ПП-ДБ.

Той е магистър по стопанска система, приключил ВМИ Карл Маркс през 1987 година Кариерата на Станимир Михайлов ненадейно набира скорост в Токуда банк АД, под ръководството на Румен Сербезов. Последният е прочут с това че е бил помощник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност и секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Освен българският консорциум Токуда, е управлявал Мултигруп през 90-те години и е бил част от кръга " Монтерей ", като главно е свързван с имената на Виктор Вълков и Любен Гоцев. След отстраняването на Румен Сербезов от Токуда банк, Станимир Михайлов влиза в борда на банката на Петя Славова - " Инвестбанк " АД, само че за малко. След това към 10 години е притежател и шеф на дребна компания, до появяването му още веднъж през 2022 година като ръководител на Съвета на шефовете на болница " Лозенец " по времето на проф. Асена Сербезова, отбелязва " Фокус ".

Стамир Михайлов обаче е направил закононарушение съгласно законите на страната, сочат документи, с които разполага, написа изданието. 

Документите сочат за съзнателно придобиване на парцели на занижени цени под пазарната оценка за укриване на локални налози и такси и по този метод е ощетен общинският бюджет.

Във вторник на изключително съвещание отрасловата парламентарна комисия одобри на второ четене предлагането подуправителят на здравната каса да извършва длъжността шеф безсрочно, до момента в който бъде определен нов при предварително преустановяване на пълномощията на предходния. Поправка в закона за здравното обезпечаване предложи ГЕРБ.

" ИТН " предложи да има ограничаване от два месеца за изпълняването на длъжността. Предстои текстовете да влязат за финално разискване в пленарната зала.

Миналата сряда изтече срокът, в който подуправителят може да извършва длъжността шеф.

Михайлов е подал декларация с погрешно наличие при имотна договорка. От документите, които прилагаме, се вижда, че на 17.04.2009 година Станимир Михайлов купува апартамент 50 кв. м. на бул. " Фритьоф Нансен " за 30000 лв. при данъчна оценка 29658.50 лева





Месец по-късно го ипотекира (на 21.05.2009г.) пред банката, в която работи - " Токуда банк “ за 115 000 лв.. Реално го ипотекира за сума в размер на близо 4 пъти по-голяма от покупната цена.

На 17.12.2010г. го продава на своя съучастник Фернандо Перейра във „ ФЕРТАПЕР “ ООД и Мария Перейра за 88 800 лв.. 







В този нотариален акт той заявява погрешни данни в т.3, че въпросният апартамент не е ипотекиран, т.е. подава декларация с погрешно наличие. Това е закононарушение по чл.313 от Наказателен кодекс. 







Въпросната ипотека е заличена на 12.01.2011г. 



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР