Продължаваме Промяната - Демократична България изведнъж се оказаха пленници в

...
Продължаваме Промяната - Демократична България изведнъж се оказаха пленници в
Коментари Харесай

Бойко ви изигра - време е за коалиционно споразумение

" Продължаваме Промяната " - " Демократична България " внезапно се оказаха пленници в личния си мандат. Имат министър председател, имат кабинет, само че май не помниха, че са в парламентарна република и нямат болшинство.

А Бойко Борисов, който е всевъзможен, само че не не помни такива елементи, към този момент всекидневно ги хруска за закуска - и изцяло резонно. Не можеш да имаш искания към съдружен сътрудник, за който те е позор да си признаеш, че е подобен.

Сега и симпатизантите, и партийците от ПП-ДБ опищяват орталъка, че ГЕРБ вършат плаващи болшинства с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и даже с " Възраждане " - само че не е ясно какво чакат. Че ЕНП ще се скара на Бойко? Че ще му се обадят от посолството? 

Такава политическа доверчивост е незаконна. И в случай че от Политическа партия е предстояща, не е ясно Демократична България за какво я проявява - в последна сметка те към този момент са гърмян заек от предходния сходен трик на Борисов. 

Журналистите към този момент несъмнено ставаме досадни с припомнянето за това какво се случи с Реформаторския блок - само че всеки ден се удостоверява какъв брой значимо е да го вършим. Борисов е занаятчия в това да използва политически партии, които нямат различен избор с изключение на него. Разглоби и разпръска тогавашната " смяна " и след това без никакви угризения си направи коалиция с " патриотите ", които бяха може би на йота по-лицеприятни от " Възраждане ".

И сюжетът се повтаря единствено седмици след гласуването на новия кабинет. Защо? Защото " смяната " бе прекомерно страхлива да признае истината - че е в коалиция с ГЕРБ и Бойко Борисов, и опитаха с всевъзможни еквилибристики, с цел да избегнат това самопризнание.

Експериментът свърши, и в случай че ПП-ДБ желаят някакъв най-малък късмет да свършат нещо потребно, би трябвало да седнат на една маса с ГЕРБ и да сформират деликатно съдружно съглашение. 

Би трябвало последните 4-5 парламентарни вота да са ви разяснили, че ГЕРБ на никое място няма да вървят. На електората видно не му пука, че Бойко Борисов не е съвършеният евроатлантик и няма проблем да го поддържат глобени от Магнитски или поддържащи кремълския деспот. И че може да го прави отново, и отново, и пак и още веднъж да е първи. 

Вие сте в коалиция с Борисов и ГЕРБ. Време е да си го признаете и да го употребите най-малко толкоз, колкото той ще ви използва вас - другояче опитът е бил нахалос. Или ще ви чака ориста на всички други, решили, че " Борисов завърши ". 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР