Продължаваме промяната – Демократична България“ внесоха проект за създаване на

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ внесоха проект за създаване на
Коментари Харесай

Анкетна комисия за Турски поток поискаха ПП-ДБ

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ внесоха план за основаване на анкетна комисия в Народното събрание, която да обясни обстоятелствата и събитията към „ Турски поток “ в България и изчезналата пътна карта на плана, която след това беше открита в имейл на помощник на съветски народен представител.

От ПП-ДБ обясниха, че още на 6 март са отправили запитване до министъра на енергетиката дали пътната карта от изтеклите мейли е достоверна. Това е и една от аргументите да изискат основаването на краткотрайна комисия за„ Турски поток “

„ Отговорът на министерството на енергетиката е, че то самото не е уверено каква е пътната карта и къде е тя. Това сме го създали директно, откакто излязоха тези мейли, “ изясни Ивайло Мирчев от „ ПП-ДБ “.

Депутатът Венко Сабрутев изясни, че тематиката „ Турски поток “ е била част от договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, само че „ те отказваха да включат тази тематика в дневния ред на Народното събрание “.

Според депутатите обществото има право да за какво България е обслужила геополитическия интерес на Путин, като е осигурила на Русия опция да стартира войната в Украйна.

Мартин Димитров от „ ПП-ДБ “ изясни, че са поискали Министерството на енергетиката да потърси от съветската страна копие от картата.

„ Нито българската страна обезпечи такова копие, нито съветската, което значи, че нещо крият. А в енергетиката уговорките са за милиарди левове. И ние желаеме да забележим какви задължения са поемани от името на България “, съобщи Димитров.

По думите му “ГЕРБ са като ветропоказател - единият ден поддържат Путин и Москва да заобиколят Украйна, оказват помощ в подготовката за войната, в същия миг споделят какъв брой е значима диверсификацията “.

Преди седмица стана ясно, че е подготвен да свидетелства за нарушаванията при построяването на " Турски поток " на българска територия и за оказван напън, в случай че бъде основана анкетна комисия в Народното събрание, която да ревизира и проверява историята на градежа на директния газопровод

Това заяви Любо Венков от БОЕЦ по време на взаимна конференция с BgElves и проверяващи публицисти, които

Трасето, в което България влага 3 милиарда лв., беше издигнато в извънредно къс период по време на ръководството на Бойко Борисов и ГЕРБ с обещания за превръщането на страната в газов хъб на Балканите, които по този начин и не се извършиха.

„ Турски поток “ в България на процедура разрешава на Русия да заобиколи Украйна при преноса на природен газ до Унгария, Сърбия и други страни, без България на процедура да има каквито и да било изгоди.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР