Продължаваме преговорите за Шенген“, заяви пред БТВ министър-председателят на България

...
Продължаваме преговорите за Шенген“, заяви пред БТВ министър-председателят на България
Коментари Харесай

Денков за австрийската оферта за мигрантите: Неприемливо е допълнително да се вкарват правила за нас

„ Продължаваме договарянията за Шенген “, съобщи пред БТВ министър-председателят на България акад. Николай Денков.

Той удостовери, че от позицията, която сме видели сутринта, австрийците имат увереност, че би трябвало да ни пуснат най-малко по въздух.

„ Това е тяхна преговорна позиция, а не крайният резултат и ние ще продължим тези договаряния през идващите дни и седмици “, посочи министър председателят и добави, че България би трябвало да съблюдава общите европейски правила и че е недопустимо в допълнение да се вкарват правила за нас и румънците.

„ По отношение на границите – и в този момент имаме чиновници на Frontex, ние сме отворени за тях, работим и с австрийски и нидерландски служби. Нищо в това не ни тормози. От по-силния граничен надзор, който ние към този момент успяхме да наложим, печели и България, и Европа “, уточни Денков.

„ Има данни, които демонстрират, че за последните месеци броят на опитите за секване на границата е понижен в пъти. Толкова доста, че разликата към този момент е забележима за всички. Има процедури, които са свързани с това кой може да остане в Европа, кой би трябвало да бъде върнат назад. Ако имаше рецензии към България, по-скоро беше предходната година и началото на тази година, че ние не съблюдаваме тези процедури “, съобщи министър председателят.

Той беше безапелационен, че няма договорка за мигранти против Шенген по въздух.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР