Продължаваме от миналия път… Пандемията от ковид-19 засегна всички ни

...
Продължаваме от миналия път… Пандемията от ковид-19 засегна всички ни
Коментари Харесай

Още две теории на конспирацията, които се оказаха верни

Продължаваме от предишния път…

Пандемията от ковид-19 засегна всички ни по някакъв метод, откогато се появи преди съвсем 3 години. Но сигурно не ни засегна еднообразно: чернокожите американци, откри се бързо, са доста по-често от другите раси познават някой, който е бил приет в болница или е умрял от вируса. И в това време те са групата, която минимум желае да си направи от новите безвъзмездни ваксини, които се появиха на пазара.

Двата обстоятелството наподобяват очевидно свързани и по тази причина може да ни е мъчно да изградим състрадание към тези, които са отказали имунизацията, и по-късно са видели по какъв начин околните им умират. Но това би било неточност: както колумнистът на New York Times Opinion Чарлз Блоу показва в обява от 2020 година, „ На чернокожите хора в тази страна им е било ясно показвано в продължение на епохи да не имат вяра както на държавното управление, по този начин и на медицинския отрасъл във връзка с здравето си. “

Например: в случай че вашият дядо ви споделя по какъв начин държавното управление е дало обещание на него и група негови другари гратис опазване на здравето, в случай че се съгласят здравето им да бъде следено в продължение на 6 месеца, след което към 1 на всеки 6 от тях умира през идващите 40 години, тъй като им е отхвърлен достъп до евтини и животоспасяващи медикаменти, които биха могли да излекуват тяхната другояче съдбовна зараза, излъчена по сексуален път, може да си помислите, че той се е побъркал.

„ В опита в Таскиги се набират над 200 контролни пациенти, които не са имали сифилис (просто са ги трансферирали към групата, позитивна за сифилис, в случай че в даден миг са го развили) “, изяснява публикация от университета Макгил. „ След това на всички пациенти се дават неефективни медикаменти (мехлеми или капсули с прекомерно дребни дози неоарсфенамин или живак), с цел да им се сътвори илюзията, че са лекувани. “

Въпреки че пеницилинът към този момент е бил необятно публикуван до края на 40-те години, откривателите също вършат всичко допустимо, с цел да спрат мъжете в изследването да го вземат. Странно, техният мотив за това се основава на (дълбоко расистката) концепция, че чернокожите хора са някак си расово обречени да не търсят лекуване за своите болести. Което е странна концепция, защото самите откриватели, които я акцентират, също и интензивно попречват упоменатите хора да търсят лекуване.

Дори откакто човек от Службата за публично здраве на Съединени американски щати показва угриженост по отношение на изследването в средата на 60-те години, откривателите зад плана отхвърлят да спрат опита. „ За да проследят цялостното развиване на заболяването, откривателите не дават ефикасни грижи и мъжете умират, ослепяват, полудяват или развиват други тежки здравословни проблеми поради нелекувания си сифилис “, отбелязва History.com.

И това е единствено един – най-известният – образец за това по какъв начин държавното управление на Съединени американски щати прецаква чернокожите хора в името на „ науката “:

„ В средата на 1800 година мъж от Алабама на име Джеймс Марион Симс си печели национална популярност като доктор, откакто прави медицински опити върху поробени дами, които по формулировка на позицията си в обществото не могат да дадат осведомено единодушие “, споделя Блоу в Times. „ И освен това – той ги оперира без анестезия, частично тъй като не има вяра, че чернокожите дами изпитват болежка по същия метод, по който белите жени; рисков и неверен извод, чиито мемоари и последици остават и до през днешния ден “, написа той. „ Когато най-сетне опитите му се оказват сполучливи, той стартира да ги ползва и върху бели дами, само че този път с анестезия. “

Има и още случаи. Например, има редица истории, в които федерални или локални управляващи, принудително (или просто тайно) стерилизират чернокожи хора – и други малцинства.

Та започваме да разбираме за какво даже една безвъзмездна ваксина против световна пандемия може да наподобява малко подозрителна.

А и в последна сметка – бихте ли се доверили на страната, която безусловно е въодушевила расовите закони на нацистите?…

Щатът Ню Мексико… Дом на Уолтър Уайт (героят на Брайън Кранстън в „ Breaking Bad “), Трой Болтън (героят на Зак Ефрон в „ High School Musical “) и една от най-известните конспирации за НЛО в историята.

„ Розуел [град в щата] в действителност си има всичко “, споделя Найджъл Уотсън, създател на „ Ръководство за следствие на НЛО “, през 2017 година „ Има тайни теории, на отдалечено място е, кацали са извънземни и галактически кораби и се приказва, че останките им може би са били отнесени в Зона 51. “

Но сигурно всичко това са просто митове, нали? Всъщност няма цялостен куп извънземни, заровени под пустинята на Ню Мексико…

Е, това е още една тайна доктрина, която ще се окаже истина – въпреки и единствено механически.

Всичко стартира през далечната 1982 година, когато светът към момента се тресе от големия блокбастър „ E.T. The Extra-Terrestrial “. В желанието си да се развие в още още една пазарна ниша – видеоигрите – режисьорът Стивън Спилбърг наема младият компютърен програмист Хауърд Скот Уоршоу, с цел да проектира видеоигра по кино лентата за конзолата Atari 2600.

„ Направих видеоиграта… която през днешния ден необятно се счита за най-лошата видеоигра на всички времена “, споделя Уоршоу пред NPR през 2017 година

Тя е объркваща, дезориентираща по личното самопризнание на програмиста и скалъпена единствено за 5 седмици. Но това не е всичко – случва се по този начин, че играта излиза тъкмо преди краха на видеоигрите от 1983 година, когато солидна криза в промишлеността довежда до спад на приходите с 97% за 2 години.

Така в последна сметка видеоиграта „ Извънземното “ е подобен неуспех за Atari, че те просто заравят непродадените дискети в пустинята и ги покриват с бетон, като по този начин най-сетне удостоверяват репутацията на щата за скрити извънземни подземен.

Историята обаче има благополучен край. През 2015 година дискетите са изровени и продадени, като в хазната на локалния град са събрани повече от $108 000. Което единствено демонстрира: боклукът на един човек в действителност може да бъде богатство за различен – колкото и да е отпадък.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР