„Продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента с даването

...
„Продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента с даването
Коментари Харесай

„Българите са неблагодарни“. Борисов пак събра кабинета си на седянка. Всички му рапортуват чинно: „Да, г-н премиер!“ /на живо/

„ Продължаваме да мислим отговорно, макар мотаенето на президента с даването на мандатите, само че времето си лети. Мина един месец от изборите. Хотелите, заведенията за хранене, нощните заведения желаят да знаят по какъв начин ще мине този сезон. Утре на Министерски съвет ще приемем като точка удължение на пандемичната конюнктура “, съобщи министър-председателят в оставка Бойко Борисов на следващата утринна разговорка.

От своя страна вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова разгласи, че има подготвеност за започване на летния туристически сезон и той ще се организира при спазването на всички протоколи.

„ Г-н министър председател, Министерството на туризма ще показа обединен протокол за идване в страната, като ще бъде координиран с всички здравни управляващи “, добави Николова.

„ Г-н министър председател, разпоредбите за влизане в страната ни би трябвало да бъдат конкурентни с тези в другите страни. Те би трябвало да са в помощ на българския туризъм. В страната ще се влиза по три метода. Първият – с имунизационен документ. Вторият метод ще бъде влизане посредством негативен PCR или сертифициран антигенен тест. Третият вероятен метод ще бъде посредством документ за преболедуване през последните 6 месеца”, рапортува здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Стана ясно още, че от началото на май ще започва развой по имунизацията на всички искащи от сферата на туризма.

" Българите са неблагодарни, само че представете си, в случай че ние като Турция обявим триседмично цялостно затваряне. В пандемията сме по-добри от нашите балкански съседи с локдаун. Само през вчерашния ден дойдоха над 130 00 дози ваксини, предстоят по-големи колета ", изясни Борисов.

Относно съветските туристи, той съобщи: " Не им желаеме шпионите, само че туристите са добре пристигнали. Ще ги накараме да се усещат прелестно в България ".

" Действаме отговорно, желая да съгласуваме мерите. Щом Българите желаят да пътуват, то без пари не става. Повишиха се приходите на българите, по тази причина пътуват ", заяви министър председателят в оставка.

Интересното е, че на тази седянка беше и климатлогът на проф. Георги Рачев, който благодари " за тази среща ".

" Радвам се, че има ясна визия за туризма. Ясни правила по какъв начин се влиза в България, по какъв начин българите ще се прибират от чужбина. Трябва тотална реклама с цялата мощност на страната. Трябва да се популяризира това, че сме безвредна страна с правила. Всеки един миг е извънредно значим ", заяви той пред Борисов.

От наредилите се към кръглата маса показали на туристическия бизнес у нас се чуха възхищения какъв брой било положително ръководството на Борисов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР